nasice.hr
Vijesti

Održana početna konferencija projekta „Zaželi, uključi se, ostvari se – važna si! – faza III“

Nositelj projekta u trajanju od 6 mjeseci je grad Našice uz glavne partnere Hrvatski zavod za zapošljavanje, regionalni ured Osijek i Centar za socijalnu skrb Našice, a izradila ga je Našička razvojna agencija NARA. Projekt vrijedan preko 1.483.000,00 HRK u 85 % iznosu financiran je iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, a 15% sufinancirano je sredstvima iz RH. Na području grada Našica omogućena su nova zapošljavanja pripadnicima ciljane skupine, odnosno, teže zapošljivim ženama. U projekt je uključeno 180 krajnjih korisnika za koje se skrbi 30 zaposlenih žena. Na početku konferencije, ispred Gradske uprave sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Krešimir Kašuba, a kratku prezentaciju o projektu održao je voditelj projekta Dražen Stanić, uz pomoć administratorice Josipe Matoković. Konferenciji je nazočio jedan od partnera na ovom projektu, Vesna Dudjak iz Zavoda za zapošljavanje – regionalni ured Osijek, ispostava Našice te direktor Našičke razvojne agencije NARA Matija Brkić i djelatnici.

Hvalevrijedan projekt za našički kraj

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je kako je cilj ovog projekta socijalna integracija, smanjenje rizika od siromaštva i socijalne isključenosti te smanjenje nezaposlenosti uz zapošljavanje 30 žena, sudionica projekta i 180 krajnjih korisnika.

  • Danas je održana početna konferencija Projekta „Zaželi, uključi se, ostvari se – važna si! – faza III“. Nositelj projekta je Grad Našice i ovom prilikom moram priznati da je ovaj projekt Europske unije i Socijalnog fonda od iznimnog značenja jer direktno utječe na nezaposlenost teže zapošljive skupine. Također, kroz ovaj projekt pomaže se ljudima u potrebi. Projekt je doista hvalevrijedan te prijeko potreban jer imamo puno starijih i nemoćnih. Cilj ovog projekta jest socijalna integracija, smanjenje rizika od siromaštva i socijalne isključenosti te smanjenje nezaposlenosti uz zapošljavanje 30 žena, sudionica projekta i 180 krajnjih korisnika. Važno je naglasiti da kroz projekte iz Europskog socijalnog fonda u pet godina rada je utrošeno nešto više od 13 milijuna kuna, a samo u ovoj trećoj fazi osigurano je nešto više od milijun i 400 tisuća kuna. Kroz ove projekte u razdoblju od 5 godina sudjelovalo je oko 700 korisnika i preko 130 zaposlenih žena. Vjerujem da će nagodinu ići i četvrta faza ovog hvalevrijednog projekta, a prema riječima našeg premijera Plenkovića ići će se na duži rok zapošljavanja, ali i s većim sredstvima. – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba, koji se posebno zahvalio Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću.

30 zaposlenica i 180 krajnjih korisnika

Voditelj projekta Dražen Stanić kazao je kako se kroz projekt omogućilo zapošljavanje u lokalnoj zajednici osnaživanje i unaprjeđenje radnog potencijala pripadnica ciljane skupine, tj. teže zapošljivih žena, a ujedno se povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika.

  • Danas je održana početna konferencija Projekta „Zaželi, uključi se, ostvari se – važna si! – faza III“. Na projektu je zaposleno 30 žena, pripadnica ciljnih skupina, a svaka žena ima svojih šest korisnika, tako da smo obuhvatili broj od 180 korisnika kojima žene pružaju uslugu. Recimo, čišćenje kućanstva, odlazak po lijekove, određena psihosocijalna podrška i ostalo. Vrijednost projekta je 1.483.000,00 HRK. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85%, dok je15% o financirano iz Hrvatskog državnog proračuna.Prije svega, ovim projektom smo ženama omogućili posao koje su, nažalost teža zapošljiva skupina, a tu je i socijalni segment, zaposlenice na projektu se jako zbliže sa svojim korisnicima i tu se rađaju cjeloživotna prijateljstva. – izjavio je Dražen Stanić i pritom naglasio kako su krajnji korisnici iznimno zadovoljni te da se ostvaruje glavni cilj projekta.

Lijepo životno i radno iskustvo

Zaposlenice kroz projekt pomažu u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavaju čistoću domova te pomažu u socijalnoj integraciji kroz razgovore i druženja s krajnjim korisnicima. Sve zaposlenice su opisale svoj posao kroz jedno lijepo životno i radno iskustvo, te su iskazale važnost ovog hvalevrijednoga projekta.

Izvor: TV Našice

Više iz kategorije

U Martinu u tijeku rekonstrukcija društvenog doma

Ivona

Doručak sa gradonačelnikom

Ivona

Potpisan ugovor za povijesni projekt obnove dvoraca Pejačević

Marac