nasice.hr
Vijesti

Kod gradonačelnika na prijemu najuspješniji odgojno – obrazovni djelatnici s područja Našica

Na razini države u najbolje se ubraja devet odgojno – obrazovne djelatnika iz Našica

Grad Našice obrazovno je bogat u svakom smislu, s četiri osnovne i jednom od najvećih srednjih škola u cijeloj državi, ipak najveće dostignuće su kadrovi, predani učitelji, nastavnici i profesori koji svoje zanimanje uzimaju za životni poziv. Priznanje za njihov trud uputio im je i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba nakon što ih je Ministarstvo znanosti i obrazovanja svrstalo u popis 513 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2021./2022.

Obrazovanje je ključni temelj svega

Gradonačelnik Kašuba je istaknuo da je važno učiniti uvjete rada povoljnijim za sve učitelje, tako i za djecu i za roditelje, jer svi su oni stvorili i učili generacije Našičana i na taj način im olakšali put u svijet rada.

  • Iznimna mi je čast bila upriličiti prijem najboljih odgojno – obrazovnih djelatnika s područja Našica te im ovom prilikom čestitati na njihovim priznanjima koje su postigli na državnoj razini. Prije svega iznimno mi je drago što su i oni dio promocije grada Našica u obrazovnom smislu, te ovom prilikom pohvaljujem njihov nesebičan i često volonterski rad s djecom i mladima. Obrazovanje je ključni temelj svega te upravo ta investicija nam se uvijek isplati, a tome težimo i u budućnosti. Svi nagrađeni dobili su prigodan poklon i mali znak pažnje od Grada Našica, a velike čestitke upućujemo Leopoldini Vitković, Ljiljani Kubaša, Jasmini Vidaković, Barbari Bošnjak, Barbari Knežević, Mirjani Rajić, Adrijani Rajić, Goranu Hajnalu te Renati Pintar. Danas smo se uz druženje dotaknuli i problematike u osnovnim i srednjim školama u Našicama, gdje smo uvidjeli na koje sve načine Grad može pomoći. Iako sam Grad nije nadležan već je osnivač Osječko – baranjska županija, uz sinergiju tih ustanova možemo reći da stojimo na raspolaganju svim našim školama koje možemo reći da naš grad čine gradom. – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Kašuba te dodao kako su učitelji ti koji nas odrede na početku i zato je danas prilika da im se na tome zahvali i čestita na trudu i zalaganju, ali isto tako da se promisli o tome da oni kroje budućnost naše djece te da moraju kontinuirano ulagati u svoja znanja i vještine.

Prijemu su se u društvu nastavnika srdačno su se odazvali ravnateljica OŠ kralja Tomislava Našice Vlatka Zahirović i ravnatelj SŠ Isidora Kršnjavoga Našice Željko Filjak koji su iznimno ponosni na nagrađene djelatnike, a koji su zapravo jedni od najboljih u državi.

  • Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što smo danas bili pozvani kod gradonačelnika te je iz toga vidljivo da se ovakva tradicija nastavlja. Pozvani smo na prijem najboljih učitelja i mi kao ravnatelji smo ponosni na sve naše učitelje, a posebno na one koji koje je i Ministarstvo prepoznalo kao najbolje. S obzirom da se ovdje radi već o učiteljima koji su i prošle godine bili nagrađeni. Mislim da je to samo potvrda kvalitete, a očekujemo ovakve rezultate i u budućnosti. Mislim da je pravo zadovoljstvo biti danas ovdje sa svim ovim nagrađenim učiteljima,a posebno nam gradonačelnik pruža jedan mali vjetar u leđa. Također, zadovoljstvo je to da imamo gradonačelnika koji nam daje potporu i Grad kontinuirano prati sve naše akcije, događanja i projekte. Zaista smo zadovoljni s ovakvim pristupom školama, jer ulaganje u obrazovanje je uistinu ulaganje u budućnost i mislim da ništa drugo ne dolazi u obzir. – zaključila je ravnateljica Vlatka Zahirović.

Više iz kategorije

Grad Našice u ljubičastom

Ivona

Čestitka gradonačelnika povodom Međunarodnog dana mladih

Ivona

Nastavak projekta Sportsko-rekreacijskog centra

Ivona