nasice.hr
O NašicamaVijesti

Dan grada Našica i blagdan sv. Antuna Padovanskog

Prigodnim programom obilježen je blagdan sv. Antuna Padovanskog i Dan Grada Našica, a sve je počelo svetom misom u crkvi sv. Antuna Padovanskog s procesijom središtem grada. Ispred zgrade Gradske uprave upriličen je nastup Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja „Dora“, a ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska izaslanstva Grada Našica, Hrvatskog sabora, Osječko-baranjske županije, udruge proistekle iz Domovinskog rata i drugi uvaženi gosti položili su vijence i zapalili svijeće za sve hrvatske branitelje, koji su dali ono najvrijednije što su imali, svoje živote.

Obilježavanje je nastavljeno svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj su uručene Zahvalnice, Nagrade i Nagrade Grada Našica za životno djelo, kao posebna zahvala istaknutim građanima koji su svojim trudom i radom utjecali na razvoj grada. Među mnogobrojnim uzvanicima svečanoj sjednici su uz domaćine, predsjednika Gradskog vijeća Grada Našica Krešimira Žagara i gradonačelnika Grada Našica Krešimira Kašubu, nazočili i izaslanik predsjednika Sabora RH g. Hrvoje Šimić, izaslanik predsjednika Vlade RH g. Josip Miletić, počasni građani Grada Našica g. Vladimir Šeks i g. Mladen Markač te zastupnik u Europskom parlamentu g. Karlo Ressler.

Program proslave 793. rođendana nastavlja se kroz cijeli dan, a završava 7. Našičkim rock festom u organizaciji Udruge glazbenog društva „STRAT“ na Ljetnoj pozornici pokraj dvorca obitelji Pejačević.

Više iz kategorije

Započela rekonstrukcija dijela Ulice Josipa Jurja Strossmayera gdje će biti izgrađen i novi kružni tok

Ivona

 „Krila Oluje” nad Lapovcem

Ivona

Udrugama dodijeljeno 48.465 eura

Ivona