nasice.hr
O NašicamaVijesti

Dan grada Našica i blagdan sv. Antuna Padovanskog

Prigodnim programom obilježen je blagdan sv. Antuna Padovanskog i Dan Grada Našica, a sve je počelo svetom misom u crkvi sv. Antuna Padovanskog s procesijom središtem grada. Ispred zgrade Gradske uprave upriličen je nastup Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja „Dora“, a ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska izaslanstva Grada Našica, Hrvatskog sabora, Osječko-baranjske županije, udruge proistekle iz Domovinskog rata i drugi uvaženi gosti položili su vijence i zapalili svijeće za sve hrvatske branitelje, koji su dali ono najvrijednije što su imali, svoje živote.

Obilježavanje je nastavljeno svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj su uručene Zahvalnice, Nagrade i Nagrade Grada Našica za životno djelo, kao posebna zahvala istaknutim građanima koji su svojim trudom i radom utjecali na razvoj grada. Među mnogobrojnim uzvanicima svečanoj sjednici su uz domaćine, predsjednika Gradskog vijeća Grada Našica Krešimira Žagara i gradonačelnika Grada Našica Krešimira Kašubu, nazočili i izaslanik predsjednika Sabora RH g. Hrvoje Šimić, izaslanik predsjednika Vlade RH g. Josip Miletić, počasni građani Grada Našica g. Vladimir Šeks i g. Mladen Markač te zastupnik u Europskom parlamentu g. Karlo Ressler.

Program proslave 793. rođendana nastavlja se kroz cijeli dan, a završava 7. Našičkim rock festom u organizaciji Udruge glazbenog društva „STRAT“ na Ljetnoj pozornici pokraj dvorca obitelji Pejačević.

Više iz kategorije

50 našičkih srednjoškolaca prehodalo 46 kilometara za Vukovar

Marac

Vrlo brza reakcija iz Grada Našica vezano uz nemili događaj – Dosta je vandalizma po gradu

Marac

I u prigradsko naselje Brezik Našički nastavljeno ulaganje

Ivona