nasice.hr
Vijesti

Dan našičkog sporta okupio nikad veći broj sudionika

U sklopu festivala Dani slavonske šume i ove se godine, već tradicionalno održao Dan našičkog sporta okupivši nikad veći broj sportskih klubova, članova, ali i zainteresiranih građana.

Više od 40 sportskih klubova djeluje u Našicama

Glavni gradski trg jutros je bio preplavljen najmlađima, demonstrirali su oni nogomet, igranje šaha, trening trčanja, borilačke vještine, a odigrala se odbojkaška i košarkaška utakmica. Svi oni pokazali su da je sport u Našicama živ, a dokaz tome brojna su i priznanja. Tako je danas istaknut Rukometni klub Nexe, kao dugogodišnji viceprvak Hrvatske, KBK „Impact” Našice sa nekoliko državnih prvaka, ŠUD „Šaran” kao svjetski prvak, Športska udruga tjelesnih invalida Našice sa trostrukim prvakom, kao i mnogobrojni drugi uspjesi našičkih sportaša.

Našice je Grad sporta

Dan našičkog sporta otvorio je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba pohvalivši rad svih klubova, posebno istaknuvši sve profesore i trenere koji uspijevaju animirati najmlađe da se bave sportom.

„U Našicama djeluje više od 40 klubova i sportskih udruga, oni su živo tkivo našeg grada. Upravo oni promoviraju naš Grad na brojnim svjetskim, europskim, ali i lokalnim natjecanjima, a svojim djelovanjem u Našice dovode i mnogobrojne goste. Vjerujem da ćemo zajedničkim radom započeti pričati novu turističku priču Našica, grada sporta i rekreacije.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Pohvale sportskim udrugama uputio je i Nikola Antolović, predsjednik Športske zajednice Grada Našica.

„Danas je jedan od najvažnijih dana za Našice, za naše klubove, sportske udruge i sportaše, općenito. Naša zajednica broji više od 40 članica, i prema tom smo broju prvi, odmah iza Zajednice športskih udruga grada Osijeka. Prioritet nam je okupljanje mladih u našim športskim udrugama i klubovima, a rezultati, i to značajni dolaze njihovim radom. ” – rekao je Nikola Antolović istaknuvši da podršku u radu svim sportašima daje Grad Našice, Gradsko vijeće, ali i Županija.

U obilježavanju današnjeg dana tradicionalno su sudjelovali policajci Odjela za prevenciju Policijske uprave Osječko – baranjske županije, Interventna policija, DVD Našice i Gradsko društvo Crvenog križa.

Više iz kategorije

Čestitka povodom Međunarodnog dana sestrinstva i medicinskih tehničara

Ivona

Održana 76. redovna skupština DVD Zoljan

Marac

OBAVIJEST

Marac