nasice.hr
Vijesti

21. festival Dani slavonske šume

Festival Dani slavonske šume još jednom je dokazao da je prava turistička, gospodarska, kulturna, ekološka, znanstvena, gastronomska, zabavno – kreativna i sportska manifestacija. Ove godine festival je zasjao u starom sjaju okupivši stotine sudionika, ali i više tisuća posjetitelja u prelijepom našičkom parku.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede, a organizatori su Grad Našice, Hrvatske šume – Uprava šuma podružnica Našice, Osječko – baranjska županija, Turistička zajednica Grada Našica i Turistička zajednica Osječko – baranjske županije.

Ovogodišnje izdanje festivala uspješno je pokazalo sve ljepote koje imaju Našice i Slavonija

Ovogodišnji svečani program, kao i svaki do sada, vodio je počasni građanin grada Našica Branko Uvodić, a festival je otvorio gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba. Sve okupljene, u ime Hrvatskih šuma, pozdravio je i Krešimir Žagar direktor Sektora za šumarstvo. Otvorenju su nazočili i izaslanik Vlade RH – zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, izaslanik Sabora – saborski zastupnik Hrvoje Šimić, saborski zastupnici Goran Ivanović i Vesna Vučemilović, počasni građanin grada Našica general Mladen Markač,  voditelj uprave Podružnica Našice (Hrvatske šume) Vlado Keglević, gradski vijećnici te ostali uvaženi gosti.

U sklopu svečanog otvorenja festivala nastupio je TS Kočije, Crkvaračka garda, muški zbor KUD-a Tamburica i HKD “Lisinski” u povijesnim kostimima. Nakon svečanog dijela uslijedilo je onaj najvažniji, ovoga puta nešto izmijenjen. Natjecanje u rezanju ručnom pilom – “amerikankom” gdje su prijavljeni posjetitelji pokazali spretnost i brzinu. Najbolji su bili Tomac i Katavić. Manifestacija se održala uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, no i u takvom ozračju uspješno je pokazala ljepote koje imaju Našice i Slavonija.

Nemojmo zaboraviti niti prvi dan kada je u perivoju dvorca Pejačević koji se obnavlja održan koncert HKD Lisinski kao i koncert Mie Dimšić

Više iz kategorije

Gradonačelnik upriličio svečani prijem predstavnika vjerskih zajednica

Marac

Obavijest – Od subote nemojte više parkirati na parkiralištu kod sajmišta (Vašarištu)

admin

Odana počast žrtvi Vukovara

Marac