nasice.hr
Vijesti

Dan otvorenih vrata povodom Međunarodnog dana žena

Danas je u Osnovnoj školi Dora Pejačević održan tradicionalni 19. Dan otvorenih vrata posvećen istaknutim ženama kroz povijest, a sve uklopljeno u Međunarodni dan žena. Prigodnim radionicama u jednoj i u drugoj smjeni učenicima je prezentiran rad istaknutih žena kroz povijest objedinjenim u naslovu „Poznate, slavne, znamenite“.

Bogat program svojim su dolaskom podržali gradonačelnik Krešimir Kašuba, viši savjetnik za osnovnoškolsko obrazovanje Osječko-baranjske županije Mišo Tokić, ravnateljica OGŠ Kontesa Dora Darija Vlajnić, ravnateljica Gradske knjižnice Našice Silvija Šokić, ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak i drugi uvaženi gosti. Prigodni program posvećen Dori Pejačević objedinio je glazbu učenika OGŠ Kontesa Dora, recitaciju učenice OŠ Dore Pejačević te plesnu točku HKD Lisinski. Događaj je upotpunio i susret sa književnicom Sanjom Pilić.

Važnost povezanosti našičke baštine i školstva istaknuo je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

  • Ovo je jedno lijepo i tradicionalno događanje u organizaciji Osnovne škole Dora Pejačević, Dan otvorenih vrata škole. I oni su kroz svoje aktivnosti naglasili važnu godinu za naš grad, 100. obljetnicu smrti Dore Pejačević, najpoznatije Našičanke. Ona je veći dio svog života, posebno onog stvaralačkog provela u Našicama i ostavila neizbrisiv trag na lokalnoj i svjetskoj razini. Sve se to odnosi i na dugu tradiciju školstva, koje je od izuzetne važnosti za dobru kvalitetu života i standard na visokoj razini. – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Ravnateljica Jasminka Falamić istaknula je da očuvanje prirodne i kulturne baštine grada jedan od prioriteta njihove škole.

  • Kroz današnji tradicionalni događaj, učiteljice su izabrale književnice, sportašice, umjetnice i glazbenice s ciljem da njihovo životno djelo djeci bude inspiraciju za budući razvoj. Današnji dan posvetili smo i najpoznatijoj Našičanki Dori Pejačević, čiji smo život i djelo djeci prikazali kroz sliku, ples i glazbu. Povezali smo ovom prilikom gotovo sve udruge i institucije grada Našica, te tako dali svoj doprinos 100. obljetnici smrti Dore Pejačević. Učiteljice su pripremile i obiteljsko stablo Dore Pejačević, a posebno bi ovom prilikom zahvalila Zavičajnom muzeju Našice na posuđenim slikama. Finalni proizvod Dana otvorenih vrata bit će digitalna knjiga koja će biti objavljena na web stranici škole. – rekla je ravnateljica i zaključila da su danas učiteljice napravile jedan iskorak u radu, baš kao i sve inspirativne žene koje su bile temelj njihovih radionica.

 

Više iz kategorije

Na Kavi s Gradonačelnikom

Ivona

4. sjednica Vijeća Mjesnog odbora

Ivona

13. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica

Ivona