nasice.hr
Vijesti

Darivana prva rođena beba u 2023. godini

Prvorođena beba u 2023. godini je maleni Manuel rođen 2.1.2023. godine u 09:08 minute, težak 3 180 grama i dug 52 centimetara. Čestitke, baš kao i prigodne poklone, danas su mu u Ured ravnatelja prigodno donijeli gradonačelnik Krešimir Kašuba te v.d. ravnatelja Opće županijske bolnice Našice Dino Vida. S obzirom na mjere koje vladaju već duže razdoblje, a odnose se na zabranu posjeta, poklone su majki predale rukovoditeljica ginekološko – porođajnog odjela dr. Blaženka Žužanić Klapan te glavna sestra odjela Suzana Stojanović.

Tradicionalno, kako je to uobičajeno i diljem Hrvatske, i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba posjetio je našičku bolnicu te predao prigodan poklon novorođenoj bebi.

  • Ovo je jedan od najljepših trenutaka u mom poslu – darivanje prvog djeteta rođenog u novoj godini. Radi se tradicionalnom darivanju, a Grad Našice ulaže znatna sredstva u pronatalitetnu politiku, sredstva koja povećavamo iz godine u godinu. Prilika je ovo da u svoje ime i u ime Grada čestitam roditeljima, a Našice, također, daruje svako novorođenče u iznosu od 3000 kuna. Cilj nam je pratiti, odnosno pomagati roditeljima i djetetu tijekom njegovog odgoja – tako Grad izdvaja velika sredstva za predškolski odgoj kako bi svi roditelji jednako plaćali za dijete koje pohađa vrtić, bio on gradski ili privatni. Također, djecu pomažemo i tijekom njihovog školovanja i kroz besplatne radne bilježnice te knjige, a, naravno, dijelimo i veliki broj stipendija krajem svake godine našim ponajboljim studentima. – rekao je gradonačelnik Kašuba te je na kraju napomenuo kako Grad Našice godišnje izdvaja oko 200.000,00 kuna za donacije OŽB Našice, a bolnica je od velike važnosti kako za našički kraj tako i za cijelu Slavoniju.

O darivanju prve bebe kao i o aktivnostima u bolnici nekoliko riječi rekao je i Dino Vida, v.d. ravnatelja OŽB Našice.

  • Prije svega bih čestitao roditeljima na prinovi kao i svim djelatnicima naše bolnice na dosadašnjem trudu i zalaganju te bih im poželio puno uspjeha u budućem radu i nadam se da ćemo u ovoj godini uspjeti povećati broj poroda. Također se zahvaljujem gradonačelniku Krešimiru Kašubi i Gradu te Osječko – baranjskoj županiji na izvrsnoj suradnji koja traje već dugi niz godina. – zaključio je Vida.

Iako je godina završila s manjim brojem poroda, nadaju se boljoj situaciji u 2023. godini

  • godinu smo završili s 369 poroda u kojima je rođeno 372 djece – rođeno je i troje blizanaca. U odnosu na prethodnu godinu bilježi se blagi pad novorođenih što je, nažalost, trend u cijeloj Hrvatskoj. Također bih rekla kako je bilo dosta poroda u 12 mjesecu i naše rodilište je trenutno puno, a nadamo se da će tako i ostati. – izjavila je, doktorica Žužanić Klapan te se na kraju zahvalila gradonačelniku Kašubi iv.d. ravnatelju Dinu Vidi na poklonima za majku i novorođenče.

Više iz kategorije

Izložba „Šuma okom šumara’’ prvo događanje u sklopu festivala 23. Dani slavonske šume

Ivona

Kroz ERASMUS projekte Grad Našice postaje prepoznatljiv na europskoj razini obrazovanja

Ivona

In memoriam – mr.sc. Vesna Bosanac, dr.med.spec.pedijatar

Marac