nasice.hr
Vijesti

Grad Našice uložio u nove svlačionice i prostoriju za druženje Nogometnog kluba NAŠK

Danas je gradonačelnik Krešimir Kašuba zajedno sa suradnicima pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalenom Vidaković-Gelenčir i pročelnikom Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matijom Brkićem obišao novouređene svlačionice u prostorijama NK NAŠK-a. Osim svlačionica uložilo se i u izgradnju zajedničke prostorije, dnevnog boravka, u kojoj će, dodali su iz kluba, boraviti djeca dok čekaju trening, prijevoz ili slično. U tom se vremenu mogu riješiti školske obaveze ili igrati društvene igre.

Gradonačelnika i suradnike dočekali su predstavnici kluba predsjednik Stjepan Ostroški i tajnik Karlo Kanis pa su uz obilazak novih investicija prokomentirali i one buduće.

  • Nogometni klub NAŠK od izuzetne je važnosti za Grad Našice, prvenstveno kao najpopularniji sport, ali i jer okupljaju veliki broj mladih, posebice djece. U Klub smo uložili znatna sredstva, a u projekcijama za sljedeće godine predviđamo približno isti iznos ulaganja. Osim hladnog pogona i samog održavanja kluba i igrališta u ovoj smo godini uložili 31.566,00 eura u uređenje svlačionica, društvenih prostorija i višenamjensku prostoriju. – rekao je gradonačelnik i dodao da imaju dobru suradnju sa vodstvom kluba.

Predsjednik Stjepan Ostroški zahvalio se na potpori Gradu Našicama i gradonačelniku te napomenuo da NAŠK treba Našice, ali da i Našice trebaju NAŠK.

  • Mi smo najveći sportski kolektiv u Našicama i okupljano preko 120 aktivnih članova, a iz dana u dan ta brojka raste. Nogomet je najpopularniji sport u svijetu i najgledaniji i to je ono što privlači našu djecu. Unutar kluba se trudimo da poboljšamo uvjete svakoga dana, prvenstveno da se obnovi postojeće stanje u smislu infrastrukture. Rezultati su ove godine bolji nego u zadnjih 20 godina, peti smo klub unutar naše Županije. – rekao je predsjednik Stjepan Ostroški te najavio prvi međunarodni turnir u Našicama koji će se održati povodom proslave Dana grada, prvog i drugog vikenda u lipnju.

Novost koja je otkrivena prilikom ove posjete je i osnivanje novog kluba, koji će biti direktno vezan za NAŠK, Teqball klub, a radi se o brzo rastućem sportu, kombinaciji stolnog tenisa i nogometa.

Više iz kategorije

Advent u Našicama

Ivona

NEXE teži zelenoj tranziciji – Grad Našice podupire inicijativu

Ivona

Srednjoškolci kroz Vježbeničke tvrtke ulaze u realan svijet poduzetništva

Ivona