nasice.hr
Vijesti

Gradonačelnik Kašuba darivao prvorođenu bebu u 2022. godini

U novu godinu nismo mogli bolje ući, naš grad samo sat vremena nakon ponoći postao je bogatiji za još jednu djevojčicu, malenu Noru Jukić, kći Ivane i Dine. Tradicionalno, prvorođenu bebu u novoj godini darivao je gradonačelnik Krešimir Kašuba te ravnatelj Opće županijske bolnice Hrvoje Šimić.

Nora stigla u prvom satu nove godine

Malena Nora rođena je 1.1.2022. godine u 00:54 minute teška 3 750 grama i duga 50 centimetara, rekla je rukovoditeljica ginekološkog odjela dr. Blaženka Žužanić Klapan.

„I majka i dijete su dobro i danas im je predviđen otpust. Godina je jako lijepo počela. Bila sam osobno dežurna 1.1. kada smo imali čak tri poroda, rođene su dvije curice i jedan dječak. Kad pogledamo unatrag, 2020. godina bila je izuzetno dobra, a u našoj je bolnici bilo 415 poroda i isto toliko djece, dok smo u prošloj godini imali 401 jedan porod i 407 djece, jer smo imali čak šest blizanačkih trudnoća. Nije to nekakav veliki zaostatak uzimajući u obzir cjelokupno stanje kod nas, ali i u svijetu. Zbog pandemije kovida manji nam je dio pacijenata otišao za Osijek, no u globalu smo zadovoljni.” – rekla je dr. Blaženka Žužanić Klapan koja je simboličan poklon Grada Našica i našičke bolnice predala majci.

Grad Našice darivao prvorođenu bebu u 2022. godini

Tradicionalno, kako je to uobičajeno i diljem lijepe naše, i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba posjetio je našičku bolnicu te predao prigodan poklon novorođenoj bebi. Zbog pandemije nije bilo osobne predaje sretnoj majci, no želje su iste.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo danas, tradicionalno, predati poklon prvorođenoj bebi, malenoj Nori u Našicama, u Općoj županijskoj bolnici, uz prisustvo i zahvalu ravnatelju doktoru Hrvoju Šimiću i dr. Blaženke Žužanić Klapan. Evo po njihovim riječima trend je pozitivan i ne mogu sada, a ne povući jednu crtu i s našim predškolskim odgojem u gradu, gdje je također zabilježen pozitivan trend porast djece od 8%. Poklon je uz simboličnog medu, pomoć roditeljima u iznosu od 3 000 kn. S istim iznosom Grad Našice dariva svako novorođeno dijete s područja grada Našica, čiji roditelj ima minimalno 3 godine prebivalište na području grada Našica, u neprekidnom trajanju.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba i poželio Nori puno zdravlja te bezbrižno djetinjstvo.

Beba Nora ujedno je unuka dugogodišnje djelatnice bolnice

O darivanju prve bebe kao i o aktivnostima u bolnici nekoliko riječi rekao je i Hrvoje Šimić ravnatelj Opće Bolnice Našice.

„Ove godine smo imali, da tako kažemo sreću, jer je prvorođena beba u našoj bolnici s područja grada Našica, ali ne samo to ona je i unuka naše dugogodišnje djelatnice. Ovom prilikom čestitam roditeljima, ali i baki i djedu. Želja mene, kao ravnatelja, i doktorice Klapan, kao rukovoditelja odjela, je bila da godina u koju smo vezani za prilagodbu pandemiji korona virusa prođe te da se vratimo na brojke rođene djece od 2019. godine. Našička bolnica ima kovid odjel, prošli smo nekoliko valova, imali dosta oboljelih djelatnika ginekologije i rodilišta, ali također i naše pedijatrije, jednostavno boreći se sa svim tim uvjetima, ipak možemo reći da smo s brojkama i statistikom izuzetno zadovoljni.

Želimo se opet nadati da će u ovoj godini završiti pandemija i da ćemo raditi u jednom normalnom režimu i pružati, u punom opsegu, uslugu za koju smo opremljeni i educirani.” – rekao je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić te zahvalio gradonačelniku Krešimiru Kašubi i Gradu Našicama koji godinama prati bolnicu kroz tradicionalno darivanje novorođene bebe. Našička bolnica uz potporu Grada Našica, ali i Osječko – baranjske županije i župa Ivana Anušića postiže odlične rezultate, a završetkom pandemije statistika će biti još i bolja.

Više iz kategorije

Čestitka gradonačelnika povodom Međunarodnog dana mladih

Ivona

Održan 1. Našički jesenski sajam

Ivona

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Našica

Marac