nasice.hr
Vijesti

Vrijedna oprema kroz projekt „Aglomeracije Našice” stigla u Našički vodovod d.o.o.

Projekt „Aglomeracije Našice” nastavlja se kroz nabavku specijalizirane opreme koja će rad gradske tvrtke Našički vodovod d.o.o. podići na novu, još višu razinu.

Aglomeracija Našice projekt vrijedan 208 milijuna kuna

Vozilo, kamion sa trostranim kiper sandukom i hidrauličnom dizalicom, nabavljeno je u sklopu EU projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice”. Vrijedna je to oprema, kojoj će do kraja projekta biti dodano još nekoliko specijaliziranih vozila i mehanizacije. Prezentacija vozila, vrijednog 1.313.000,00 kuna s PDV-om, održana je u dvorištu Našičkog vodovoda, a prisustvovao joj je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, iz Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Magdalena Vidaković – Gelenčir, te zaposlenici Našičkog vodovoda.

Aglomeracija Našice” jedan je izuzetno važan projekt u vrijednosti od 208 milijuna kuna. On je jako bitan za našu zajednicu, jer pomoću njega dovodimo vodu do svakog praga, te obnavljamo kanalizacijsku mrežu. U sklopu ovog projekta nabavljen je i specijalizirani kamion koji će poslužiti za održavanje vodovodne te kanalizacijske mreže. Sredstva za kupnju ovog vozila najvećim dijelom dolaze iz fondova EU, a ostatak financiraju Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Grad Našice te JLS na području Našičkog vodovoda d.o.o..” – izjavio je Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica.

Tijekom 2022. stiže još opreme

U Našički vodovod d.o.o. kroz 10 dodatnih nabava opreme u sklopu projekta „Aglomeracija Našice“ stići će i ostala važna oprema koja će doprinijeti visokoj razini kvalitete rada. Sva oprema planirana je za 2022. godinu, dok će projekt završiti do kraja 2023. godine.

U sklopu projekta “Aglomeracije Našice” do sada smo ostvarili aktivnosti izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacije za novi vodovod, a nastavljamo kroz aktivnosti nabavke opreme. U tvrtku su već stigla dva rovokopača, a vozilo koje je danas prezentirano služit će za održavanje mreže. Njegova je najveća prednost prijevoz više vrsta materijala koji ostane prilikom iskopavanja. Našički vodovod ovim će dobiti na kvaliteti rada, a njoj će dodatno doprinijeti i nabavka posebnog kombiniranog vozila za čišćenje i uklanjanje nečistoća iz kanalizacijskih cijevi zapremnine 8 m3 (Kanal-Jet). Kombinirano vozilo će služiti za održavanje kanalizacijske mreže, koju ćemo tada moći odrađivati samostalno bez najma drugih dobavljača. Vrijednost te opreme bit će blizu 2 milijuna kuna.“ – rekao je predsjednik Uprave Našičkog vodovoda d.o.o. Oto Dudjak.

Više iz kategorije

Grad Našice uložio u nove svlačionice i prostoriju za druženje Nogometnog kluba NAŠK

Ivona

Izaslanstvo Grada Našica obilježilo 15. siječnja – Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja

Ivona

Udruga mladih INFO godinu zaključuje novim vodstvom

Marac