nasice.hr
Vijesti

U Industrijskoj zoni kontinuirana ulaganja su ključ dugoročnog uspjeha

Dosadašnji dio poslovne godine u Industrijskoj zoni u Našicama prolazi u znaku investicija. Proizvođački i prerađivački sektor imaju značajnu ulogu i veliki utjecaj u gospodarskom razvoju Našica, ali i u životu svakog pojedinca koji koristi njihove proizvode i usluge. Novi proizvodni pogon tvrtke KT – produkt obišli su gradonačelnik Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Grada Našica Magdalena Vidaković Gelenčir i voditelj investicija i urbanizma Božo Papac.

Našice grad poduzetnika

Grad Našice promiče mikro, mala i srednja poduzeća te potiče razvoj poduzetništva istaknuo je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

„U današnjem obilasku Industrijske zone posjetili smo Tomislava Karamana koji je naš poduzetnik i proizvođač proizvoda od žice, lanaca i opruga, te zapošljava 6 ljudi. Planira proširiti proizvodnju te otvara izdvojeni pogon na čestici pored sadašnje. Također, posjetili smo i Vladimira Bestvinu koji ima obrt za strojnu obradu metala, te planira proizvodnju koja se prostire na 2 čestice u našičkoj zoni. Uskoro se otvara još jedna nova metalo – prerađivačka proizvodna linija koja će zaposlit novih 6 zaposlenika. Na našem području najveći proizvodni subjekt je Nexe d.d., a naša Industrijska zona sa visokom infrastrukturom otvorena je za ovakve proizvođače kojima Grad Našice želi biti partner.” – rekao je gradonačelnik te naglasio da je Našice, grad poduzetnika i daje apsolutnu potporu našim proizvođačima koji predstavljaju temelj našeg društva. Također istaknuo je otvaranje novih radnih mjesta, njih 12 u roku godine dana.

Otvaranjem novih pogona u Industrijskoj zoni dolazi do potražnje za stručnim kadrom na čemu se treba dodatno poraditi istaknula je pročelnica Magdalena Vidaković Gelečir.

„Mogu reći da nam je izuzetno drago, što svjedočimo izgradnji novog objekta, te skorom početku proizvodnje, a prema najavama već imaju planove za daljnje širenje. Najbitnije, širenje se odvija u sektoru proizvodnje i prerađivačke industrije, gdje su danas najveće potpore, što potiče i sam Grad Našice. S obzirom na razvoj prerađivačke industrije, idući korak je zajedničko usklađivanje postojećih obrazovnih programa sa potrebama na tržištu rada. Gospodarski subjekt i njihovi predstavnici ustvrdili su da najveći problem leži upravo u potražnji radne snage na lokalnom tržištu.” – potvrdila je pročelnica.

Investicije u metalo – prerađivačku proizvodnju

Interesa za investicije u Industrijskoj zoni u Našicama itekako ima, potvrđuje to i tvrtka KT-produkt.

„Industrijska hala je pri kraju s radovima i očekuje se da će biti u funkciji kroz mjesec dana. Planirano je kompletno proširenje proizvodnje i unaprijeđenje tehnologije. Tvrtka se bavi metalnom proizvodnjom oprugama te zapošljava 6 ljudi, zbog najavljenog povećanog obujma posla u planu je zapošljavanje.„ – rekao je Tomislav Karaman, vlasnik obrta KT- produkt te pozvao mlade da se školuju za metalna zanimanja poput bravara, strojobravara, CNC operatera i tokara.

Plan u budućnosti da u ovoj firmi školarci mogu odraditi praktičnu nastavu, te postati potencijalni zaposlenici. Tomu se nada vlasnik obrta Pecka za strojnu obradu metala koji u Industrijskoj zoni ulaže u nove tehnologije i izdvojeni pogon.

„Povećanjem kapaciteta proizvodnje odlučili smo se na izgradnju novog prostornog objekta u Industrijskoj zoni. Ovo je sasvim nova djelatnost u koju puno ulažemo, od novih strojeva do novih tehnologija, kao i ulaganje u kompletan poslovni sustav. U planu nam je zaposliti za početak do 6 djelatnika, no kako se posao bude razvijao u planu je zapošljavanje još desetak djelatnika. Srednjoškolski metalo – prerađivački smjer nam je potreban. Danas te profesije nisu zastupljene, a u budućnosti je plan stipendirati potreban kadar.” – izjavio je vlasnik obrta Pecka Vladimir Bestvina, te je dodao da je u planu obilazak škola, savjetovanje učenika te smatra da neće biti problem naći zainteresirane učenike.

Više iz kategorije

Nastavlja se financiranje radnih bilježnica

Marac

Završena prva faza izgradnje nogostupa u Ulici Ivana Brnjika Slovaka u Jelisavcu

Ivona

794. rođendan Grada Našica proslavljen svečano

Ivona