nasice.hr
Vijesti

Gradonačelnik Grada Našica poželio dobrodošlicu španjolskom profesoru

U gradu Našicama od 2. svibnja do danas boravio je nastavnik fizike i kemije Luis de Sena iz škole IES La Zafra Motril, iz Španjolske u sklopu Erasmus + programa razmjene  (Job Shadowing). Dobrodošlicu u Našice izrazili su mu gradonačelnik Našica, ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice i predsjednik RK NEXE.

Ugodno iznenađen Našicama

Luis je tijekom svog boravka u Gradu uglavnom pratio nastavu fizike kod profesora Gorana Hajnal, koji je s njim bio i na službenom prijemu kod gradonačelnika Krešimira Kašube.

– Svim gostima našeg grada želim iskrenu dobrodošlicu u Našice, s ciljem da se ovdje osjećaju ugodno. – rekao je gradonačelnik.

Danas je španjolski profesor, na Danu otvorenih vrata našičke srednje škole održao dva predavanja “Music and Physics” i “Life or Chemistry?”. Predavanja su bila dobro posjećena, a srednjoškolcima se svidjelo što su naučili.

– Drago mi je što sam bio kod Vas i zahvalan sam na gostoprimstvu. Nastavnici, studenti, i građani bili su jako ljubazni, osjećao sam se ugodno i dobrodošao. Rad u našičkoj  školi mi se svidio i dobio sam puno novih informacija i ideja koje ću iskoristiti u svom budućem radu. Grad Našice me se dojmio, uživao sam u šetnji gradom, vožnji biciklom u prirodi, uživao sam u odličnoj hrani i ugodnom društvu. Zahvalio bih se svima a posebno mom kolegi Goranu koji mi je bio izvrstan domaćin, nastavnik i turistički vodič. U budućnosti ću sigurno opet posjetiti Hrvatsku, a svojim kolegama iz škole prenijeti ugodna iskustva koja sam imao u ovom dijelu Hrvatske. – rekao je Luis.

Slobodno vrijeme izvan nastave gost iz Španjolske popunio je posjetom kulturnih znamenitosti grada Našica, obišao je i Osijek, Jankovac i Orahovicu, a sudjelovao je i u nezaboravnom dočeku rukometaša.

Više iz kategorije

100 godina DVD Markovac Našički

Ivona

OBAVIJEST – ZATVARANJE CESTE U CENTRU GRADA

Ivona

Grad Našice ove je godine povisio i iznos i cenzus za isplatu uskrsnica našičkim umirovljenicima

Ivona