nasice.hr
Vijesti

Gradonačelnik Kašuba predao vrijednu donaciju NK Martin

Nogometnom klubu Martin danas je gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima, pročelnicom Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Manuelom Pintarić i voditeljem investicija i urbanizma Božom Papcem, predao vrijednu donaciju u vidu kosilice. Nogometni klub Martin u narednom periodu doživjet će veliku transformaciju, jer u planu je dodatno uređenje prilaza te samog igrališta.

Donacija vrijedna 17 000 kuna

„Vrijedno ulaganje u Nogometni klub Martin u vidu kosilice, koja je bila prijeko potrebna za redovan rad kluba. Investicija je realizirana uz pomoć Športske zajednice Osječko – baranjske županije koji su donirali 6 000 kn, dok se za ostalih 11 pobrinuo Grad Našice. NK Martin hvale je vrijedan klub s dugom tradicijom u nogometu. Nogometni je klub tek prije desetak godina dobio svoje nogometno igralište, prije toga trenirali su i igrali na terenima klubova prijatelja.

U ime Grada zahvaljujem se i vrijednim sponzorima ovog kluba koji su uložili svoj rad i svoje ruke, te materijal i realizirali ovo igralište koje sada živi punim životom i koje predstavlja sportski duh Martina. Mjesta koje obiluje djecom, a na klub i njihove rezultate uistinu možemo biti ponosni.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba te najavio dodatna ulaganja u klub. „U ovoj godini planiramo uložiti 150 000 kuna u projektne dokumentacije za prateće objekte koji trebaju biti na nogometnom igralištu, primjerice svlačionice i popratne prostorije. U narednom periodu planiramo i dodatne zahvate, prvenstveno izgradnju cestovne infrastrukture te rasvjete. U prigradsko mjesto Martin, u prethodnom su vremenu uložena velika sredstva, a s istim ćemo i nastaviti.” – dodao je gradonačelnik.

Nogometnom klubu Martin ova će donacija olakšati rad, koji planiraju širiti te u novim kategorijama okupljati još veći broj djece i mladih s područja mjesta.

„Ova donacija nam jako puno znači jer će nam pomoći oko održavanja igrališta što će nam olakšati rad u klubu. Prije svega zahvalio bih se Gradu Našicama i gradonačelniku Krešimiru Kašubi, Športskoj zajednici OBŽ, NEXE grupi i ostalim sponzorima koji podržavaju naš rad. Klub broji 25 igrača u seniorskoj ekipi, a ove godine planiramo uvesti mlađu kategoriju, no sve ćemo raspraviti i odlučiti u travnju nakon godišnje skupštine.” – rekao je Josip Perković, predsjednik NK Martin.

Kontinuirana ulaganja u mjesto Martin

Gradonačelnik Kašuba osvrnuo se i na uređenje cijelog naselja Martin, u koji se kontinuirano ulaže, a planova za naredni period je puno.

„Ovo mjesto ima jednu visoku infrastrukturnu opremljenost, a to je u svakom slučaju i zavrijedilo, jer to je mjesto koje živi, mjesto koje okuplja velik broj mladih obitelji. Kada govorimo o investicijama treba istaknuti ulaganje Hrvatskih cesta u obnovu Ulice kralja Petra Krešimira, koja je u potpunosti uređena. Milijun kuna iz gradskog proračuna uloženo je prije nekoliko godina u rasvjetu Ulice bana Josipa Jelačića, dok će vrijedna investicija u ovoj godini biti rasvjeta u Ulici Matije Gupca. Daljnja se ulaganja planiraju i u suradnji s Hrvatskim cestama, u smislu izgradnje nogostupa, za što će se ove godine raditi na izdavanju dozvola, dok će se tokom ili početkom sljedeće godine krenuti u samu realizaciju projekta. Od investicija izdvojio bi još i izgradnju mrtvačnice, a nastavno na to u planu je izgradnja i parkirališta.” – rekao je gradonačelnik i zaključio da prigradsko naselje Martin ima kompletnu infrastrukturu za jednu visoku kvalitetu obiteljskog, mirnog, života.

„Kao dugogodišnji predsjednik Mjesnog odbora te bivši predsjednik NK Martin jako sam zadovoljan s dosadašnjim investicijama. Mi i dalje sustavno radimo na poboljšanju našeg mjesta kao i našeg nogometnog kluba koji je osnovan prije 11 godina. Nadam se nastavku izuzetno uspješne suradnje s Gradom.” – rekao je Miroslav Umiljanović, predsjednik MO Martin.

Nogometni teren Martin – Izuzetno dobar

Sve navedene investicije podloga su za dobar rad domaćeg kluba, koji je godinama trenirao i igrao na terenima drugih klubova prijatelja, primjerice NK NAŠK. Danas oni ustupaju svoj teren drugima, koji je kažu iz NAŠK-a izuzetno dobar.

„Rekao bih kako je NK NAŠK Našice klub prijatelj nogometnog kluba Martin – dečki su prve treninge i utakmice odrađivali na našem terenu. Ovo je prilika da nam uzvrate to gostoprimstvo, stoga smo ove sezone dobar dio priprema odigrali u Martinu. Martinsko igralište je jako dobar nogometni teren, dosta se ulaže u održavanje istog što je dokaz da novci nisu bačeni. Priča o NK Martinu je jedna pozitivna priča i drago mi je da imamo odličnu suradnju koja će u budućnosti biti na još višoj razini.” – izjavio je Ivan Rukavina, predsjednik NK NAŠK-a.

Više iz kategorije

Svečano obilježen Dan pobjede u Gradu Našicama

Ivona

Izgradnja Centra industrijske zone ide prema planu

Ivona

21. rujna – Dan pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica

Ivona