nasice.hr
Vijesti

Na doniranom gradskom zemljištu udruga Dar dobrote izgradit će „Centar dobrote”

Gradonačelnik Krešimir Kašuba i predsjednik Udruge “Dar dobrote” Našice Robert Kresić potpisali su ugovor o donaciji građevinskog zemljišta na kojem će se izgraditi “Centar dobrote”. Mjesto pružanja pomoći, što u prehrambenim i higijenskim potrepštinama, što kroz psihosocijalni pristup pojedincima.

Veliki ulog u budućnost

Donacija građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada, vrijednosti 162.000 kuna, predana je kaže gradonačelnik Našica izuzetno vrijednoj udruzi koja je svojim radom pokazala značaj u društvu.

„Donacija je u vrijednosti 162.000 kuna, a radi se o građevinskom zemljištu veličine 1.700 kvadrata,  u Ulici Grada Vukovara, u blizini “Konzuma”. Uvijek kažemo da su Našice grad udruga, onih sportskih, tehničkih, kulturnih, ali posebno su važe i humanitarne poput “Dara dobrote”, koja djeluje već 8 godina. Stoga sve pohvale upućujem predsjedniku Robertu Kresiću na uloženom trudu. Udruga doprinosi promicanju volontiranja, što je zapadnoeuropski trend, a isto tako i trend na nacionalnoj razini.

Posebno je važno našim mladima promovirati volontiranje kako bi izgradili empatiju prema potrebitima, te im omogućili kvalitetniji život. Udrugu svake godine pomažemo i financijski i logistički, prošle smo im godine dodijelili donaciju u iznosu od 43.000 kuna. Udruga aktivno radi i privlači sredstva kroz  različite programe te organizira brojne humanitarne akcije iza kojih i mi stojimo.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuvši hvalevrijednu manifestaciju „Mali grad velikog srca” koja će se održati i ove godine.

Zahvale Gradu i gradonačelniku, u ime svih članova, iskazao je Robert Kresić, predsjednik Udruge “Dar dobrote”. Vlastito zemljište, odnosno vlastiti prostor dugogodišnji je san našičke humanitarne udruge koja bi u skorije vrijeme mogla postati java.

„Otkako smo osnovali udrugu sanjamo imati svoj prostor. Nadam se da će taj san, kroz određeno razdoblje postati java. Već neko vrijeme pregovaramo o ovome i iznimno mi je drago što smo uspjeli izrealizirati preduvjete. Sada možemo krenuti u naš novi projekt koji smo nazvali “Centar dobrote”. Želja nam je izgraditi prostor u kojem će svaka osoba, u bilo kojoj potrebi, moći pronaći nekakav oblik pomoći. Naravno, ne želimo to samo prisvojiti sebi, nego taj prostor, kada ga izgradimo, staviti na raspolaganje cijeloj lokalnoj zajednici.” – istaknuo je Robert Kresić te dodao da se u priču uključila i tvrtka Valenčak d.o.o. koja će donirati kompletan građevinski projekt što je preduvjet za nadolazeće i najavljene natječaje za sredstava EU. „To će uvelike pomoći u realizaciji i izgradnji jednog takvog prostora.” – dodao je Kresić.

Više iz kategorije

Velika ulaganja u Londžici

Ivona

Grad Našice u suradnji s Osječko-baranjskom županijom ulaže u Nogometni klub Lađanska

Ivona

Obilježena 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Marac