nasice.hr
Vijesti

Predani ključevi grada – Našicama zavladale maškare

Danas je u centru grada održan tradicionalan maskenbal pod pokroviteljstvom Grada Našica, a u organizaciji Dječjeg vrtića Zvončić Našice i Društva naša djeca Našice. Gradonačelnik Krešimir Kašuba svečano je predao ključeve grada dječjem gradonačelniku Mislavu Hvizdaku, tako su gradom do kraja dana zavladale maškare, ples i smijeh.

Bogat program

Okupljene mališane Grad je počastio pokladnicama i toplim čajem, a Našičke mažoretkinje Dora, članovi Dječjeg foruma i HKD Vukojevci pripremili su bogat prigodni program.

„Čast mi je bilo tradicionalno pozdraviti naše mališane, maškare, roditelje, djede, bake koji su došli na trg nagovijestiti proljeće. Ono što je najvažnije da su svi sretni, zadovoljni i da se zabavljaju. Svakako su uljepšali ovaj sunčani dan. Predao sam ključeve grada i ukazao veliku odgovornost dječjem gradonačelniku, koji ju je prihvatio, ali samo do kraja dana.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Povorku maskiranih vrtićanaca iz Dječjeg vrtića Zvončić povela je gradom do glavnog trga ravnateljica vrtića Snježana Kanđera. „Za ovo se pripremamo cijeli tjedan, a u osmišljavanju i kreiranju maski sudjeluju i roditelji. Maskirati su se mališani mogli prema izboru ili tematski po grupama.” – dodala je ravnateljica.

„Potrudili smo se da ovaj maskendbal bude bogat i raznolik sa programom, predajom ključeva, plesom i pjesmom. Vjerujem da će svi uživati i da će se djeca lijepo zabaviti.” – rekla je Darija Vlajnić, predsjednica DND Našice.

Gradom vladaju maškare

Ključevi grada do kraja dana nalaze se u vlasništvu dječjeg gradonačelnika Mislava Hvizdaka, odnosno maškara, a on je poručio da će gradom zavladati odlična zabava. Tome su kroz ples i smijeh pridonijeli i maskirani zabavljači iz Osijeka.

Više iz kategorije

Isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života – informacija i tiskanica

Marac

U Martinu u tijeku rekonstrukcija društvenog doma

Ivona

PROGRAM obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Ivona