nasice.hr
Vijesti

Gradonačelnik Kašuba zadovoljan tvrtkama koje rade u Industrijskoj zoni Našice

U službenom obilasku Industrijske zone Našice, točnije jednog od najvećih poslovnih subjekata Pro-Lim d.o.o., bili su gradonačelnik Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Magdalena Vidaković-Gelečir, te voditelj investicija i urbanizma Božo Papac. Vlasnici tvrtke Pro-Lim d.o.o. Dalibor i Dario Delić istaknuli su kako zapošljavaju sada već 42 djelatnika, a među ostalim su naglasili kako 80% svoje proizvodnje plasiraju na domaće tržište.

Primjerena domaća tvrtka

Posjetom gradonačelnika tvrtki Pro-Lim d.o.o. prezentirane su aktivnosti dionika Industrijske zone, a primjerom ove uspješne domaće proizvodnje, Grad Našice može biti itekako zadovoljan.
„U obilasku tvornice zaključili smo da je ovo jedna primjerena domaća tvrtka na čiju aktivnost možemo biti ponosni. Vlasnici zapošljavaju 42 djelatnika, a radi se na ozbiljnoj proizvodnji željezne galanterije, od kojih 20% izvoze, dok 80% toga proizvode za domaće tržište. Hrvatske proizvode plasiraju na području Nizozemske, Austrije i Švicarske, te najviše na području domovine. Važno je naglasiti da radnici iskazuju zadovoljstvo, a briga o njima tu ne staje. Ova tvrtka jedan je zanimljiv slučaj za naš grad, jer vlasnici nadarenim učenicima daju stipendije, te na taj način ulažu u školovanje svog budućeg kadra.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuvši izuzetno dobru suradnju na relaciji Grad Našice i tvrtka Pro-Lim d.o.o. Ova tvrtka pravi je primjer važnosti i potrebe Industrije zone u Našicama, te uspjeha domaćih, lokalnih tvrtki.

U vrlo kratkom roku povećali broj zaposlenih za čak 50%

Obiteljska tvrtka djeluje posljednjih 20-tak godina, a svake godine teži ostvarenju novih ciljeva, posebice proširenju proizvodnih kapaciteta istaknuo je Dalibor Delić.
„Naša obiteljska tvrtka, u kojoj smo moj otac, brat i ja, kontinuirano teži razvoju i napretku. Tome u prilog govori i činjenica da smo u proteklom vremenu investirali oko 10 milijuna kuna. U Industrijsku zonu Našice stigli smo 2017. godine sa 20 zaposlenih, a od tada smo proširili svoje proizvodne kapacitete, te zaposlili još ljudi, trenutno radi njih 42. Zadovoljni smo suradnjom sa Gradom Našicama i njihov današnji posjet puno nam znači. Do sada smo odradili nekoliko izvođenja radova i za Grad i za Županiju, te ostvarili dodatne poticaje.” – rekao je Dalibor Delić, vlasnik Pro-Lim d.o.o. i dodao da im je u planu još jedno proširenje proizvodnog pogona već sljedeće godine.

Više iz kategorije

Prezentiran strateški razvojni dokument Grada Našica do 2030. godine

Ivona

Poziv umirovljenicima za isplatu uskrsnica

Marac

Konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Našica

Ivona