nasice.hr
Vijesti

Grad Našice dao potporu Ukrajini

Gradonačelnik Krešimir Kašuba u ime Grada Našica dao je apsolutnu podršku Ukrajini i njenom narodu. Sukladno tome simbolično je izvješena zastava Ukrajine na zgradi Gradske uprave.

Apsolutna potpora

Gradonačelnik Krešimir Kašuba dao je izjavu povodom nemilih događaja u Ukrajini, te pozvao sumještane da se uključe u prikupljanje humanitarne pomoći.

„Apsolutno dajemo potporu Ukrajini, slijedom sa državne razine, županijske, te na razini Grada Našica. U ovim trenutcima moramo se prisjetiti našeg Domovinskog rata i vremena kada je nama bilo teško, a Ukrajina nam je dala svoju podršku. Zato ovim putem upućujem potporu njima. Važno je ovim putem naglasiti akciju Gradskog društva Crvenog križa Našice za prikupljanje humanitarne pomoći. Akciji se pridružila i Javna vatrogasna postrojba Našice, a od jutros i Mladež HDZ, te članice Zajednice žena “Katarina Zrinski”.” – rekao je gradonačelnik Kašuba i pozvao sve sugrađanke i sugrađane da se odazovu na organizirane akcije i doniraju koliko mogu.

Prihvatni centar za izbjeglice u gradu Našicama

Za prihvat i smještaj izbjeglica na raspolaganju Grad Našice osigurao je i adekvatan prostor.

„Grad Našice prema zahtjevu stožera civile zaštite Osječko – baranjske županije i gradskog stožera osigurao je prostor za mogući dolazak izbjeglica prema potrebnom kapacitetu. Lokacija prijema izbjeglica je dvorana Osnovne škole Dore Pejačević uz mogućnost proširenja u smislu korištenja prostora Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice. ” – iskazao je Krešimir Kašuba.

Više iz kategorije

Održan tradicionalni prijem našičkih vatrogasaca povodom Dana svetog Florijana i Dana vatrogastva

Ivona

Adventsko veselje i u Velimirovcu

Ivona

Nastavak ulaganja u mjesto Jelisavac

Ivona