nasice.hr
Vijesti

Grad Našice poželio dobrodošlicu prvim raseljenim osobama iz Ukrajine

Grad Našice poželio je dobrodošlicu prvim raseljenim osobama iz Ukrajine koje su smještene u obiteljskom domu u Martinu. Prigodnim poklonima i financijskom pomoći podršku su uz gradonačelnika Krešimira Kašubu dali i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi, te načelnik Stožera civilne zaštite Danijel Matković.

U Našicama se osjećaju spokojno i sigurno

Iz glavnog grada Ukrajine, Kijeva, u Martin kod Vinka Knihe, stigle su prve raseljene osobe, majka i kći, Alona i Katarina. Inače njihova majka Nataša na području Našica živi nešto manje od dvije godine, a u ratom pogođenoj Ukrajini ostao joj je sin. Podršku, te dobrodošlicu poželio im je gradonačelnik Krešimir Kašuba sa željom da se ovdje osjećaju sigurno.

„Prvim raseljenim osobama iz Ukrajine, Aloni i Katarini, koje su zbog nemilih događaja došli u naš grad, rekao sam da, ako nešto trebaju, stojimo na raspolaganju. Drago mi je bilo čuti da im je lijepo ovdje, da su Hrvati srdačni i gostoljubivi i da im se sviđa naš kraj. Ispred Grada sam im predao prigodan poklon, promidžbene materijale i bonove u financijskom smislu. Posjetom ove obitelji, prisjetio sam se događanja od prije 30 godina, našeg Domovinskog rata. Onda kad je nama bilo teško, upravo su Ukrajinci, bili među prvima koji su priznali Hrvatsku.“ – rekao je gradonačelnik i ponovio da su im vrata Grada otvorena.

Isto im je poručio i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi predavši im SIM karticu preko koje im je omogućena besplatna komunikacija sa voljenima u Ukrajini.

„Čim su stigle uveli smo ih u evidenciju Službe traženja, te ih uputili u sva njihova prava. Informirali smo ih o mogućnostima koje nudi Gradsko društvo Crvenog križa Našice, te organiziranom školovanju na području Našica, koje za sada nisu tražile, jer malena pohađa online nastavu na materinjem jeziku. U dogovoru sa Biciklističkim klubom Našice poklonit će im se i dječji bicikl, a danas smo im predali i prehrambeni paket.“ – rekao je Feldi i istaknuo da su i dalje na raspolaganju za pomoć u vidu hrane, obuće i higijenskih potrepština, odnosno svega što im treba.

Nataša iz Ukrajine zahvalila se u ime svoje snahe i unuke, koje ne razumiju hrvatski jezik, na ukazanoj dobrodošlici, te izjavila da se u Hrvatskoj osjećaju spokojno i sigurno.

Više iz kategorije

Grad Našice je siguran grad – potvrdila je to i vježba civilne zaštite

Ivona

Izmijenjeni program obilježavanja 21. rujna 1991. godine

Ivona

Ivona