nasice.hr
Vijesti

Započela izgradnja Centra industrijske zone

Danas je građevinske radove na važnoj kapitalnoj investiciji u ovoj godini, Centru industrijske zone, posjetio gradonačelnik Krešimir Kašuba i voditelj Odsjeka za investicije, urbanizam i zaštitu okoliša Božo Papac. Njih su na gradilištu dočekali predstavnici izvođača tvrtke Elektro-Lovošević d.o.o. te iz nadzora Dalibor Štaba, dip.ing.građ., koji su ig uveli u trenutno stanje radova. Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je u razgovoru da sa zadovoljstvom gleda početak ovih radova, a da se njihov kraj predviđa za 31. srpnja 2024. godine.

  • Ova kapitalna investicija je od izuzetne važnosti za Grad Našice i naše građane, a posebno mlade poduzetnike. Oni u budućnosti ovdje trebaju započeti svoj posao sa početnom pozicijom koja će im omogućiti minimalne troškove smještaja i rada. Prije dvije godine smo započeli sa dokumentacijom za ovaj projekt, a prošle godine baš u ovo vrijeme osigurali smo 50 % sredstava preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, gdje se svakako zahvaljujem Vladi RH. Dio sredstava osigurali smo i od Osječko-baranjske županije pa zahvale ovdje idu i županu Ivanu Anušiću. Radi se o projektu ukupne vrijednosti od 1.450.000,00 eura. – rekao je gradonačelnik i istaknuo da je cilj izgradnje ovog Centra zadovoljavanje visokog standard Industrijske zone u Našicama.

Podsjetimo, Centrom industrijske zone osigurat će se poslovni prostori za mikro, male i srednje poduzetnike po povoljnijim uvjetima unajmljivanja od tržišnih uz osiguravanje ostalih usluga administrativne, savjetodavne, tehničke i druge pomoći. Realizacijom projekta dobiti će se dvije zgrade po 1000 kvadrata, jedna uredskog tipa, a druga proizvodnog.

Industrijska zona uskoro u punom potencijalu

Ovom prilikom gradonačelnik je istaknuo da Industrijska zona ima 65 ha te da pripada u srednje velike zone u RH. Funkcionalni dio se prostire na 54 ha, a izgrađeno i spremno za uporabu je 45 ha. Za preostalih 10 ha Industrijske zone trenutno se rješavaju imovinsko-pravni odnosi, te će nakon toga ona biti u 100% funkciji. Na sadašnjih 45 ha djeluje 20-ak privrednih subjekata koji zapošljavaju 400 zaposlenika, a očekuje se izgradnja i 12 novih privrednih subjekata, pa će broj aktivnih preći 30.

  • Mogu reći sa zadovoljstvom da Industrijska zona započinje živjeti onako kako smo to predvidjeli još prije 20 godina s ciljem da napravimo jednu sinergiju između našeg najvećeg privrednika Nexe d.d. i svih mikro, malih i srednjih poduzetnika koji čine Zonu. – rekao je gradonačelnik.

Više iz kategorije

Obilježena 76. godišnjica velike tragedije Crni potok

Marac

Održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica

admin

Još jedan projekt ZAŽELI kojem je Grad Našice partner uspješno završen

Ivona