nasice.hr
Vijesti

Gradonačelnik Krešimir Kašuba službeno predao vrijednu donaciju našičkoj bolnici

Danas je u Općoj županijskoj bolnici Našice održana svečana primopredaja vrijedne donacije u vidu nekoliko medicinskih uređaja. Jedan od najistaknutijih, a koji je i prezentiran, je uređaj za detekciju vena namijenjen za Odjel pedijatrije. Donacija vrijedna 18.321,25 eura, osiguranih iz gradskog Proračuna 2023. godine, uključuje još i nekoliko EKG Holtera i Holtera krvog tlaka te infuzijske pumpe. Uz gradonačelnika Krešimira Kašubu, ravnatelja Opće županijske bolnice Našice Dinu Vidu primopredaji su nazočili i Gabrijela Rendulić Wolf, dr. med., specijalist pedijatrije, V.D. rukovoditelj, Marijan Tepeš, dr. med., specijalist opće kirurgije i uže specijalnosti digestivne kirurgije, ujedno i podpredsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice, Mirjana Horvat, dr. med., specijalist interne medicine i uže specijalnosti pulmologije, v.d. rukovoditelj, dr. sc. Zvjezdana Gvozdanović, mag. med. techn. Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo te medicinski djelatnici.

Donacija će doprinijeti većoj kvaliteti zdravstvene usluge

Gradonačelnik Krešimir Kašuba izjavio je da je u prošloj godini bolnici donirano oko 26.000,00 eura vrijedne opreme, a da će se isto nastaviti i u 2024. godini.

  • Bolnica je izuzetno važna institucija za grad Našice, ali i širu regiju. Bolnicu ne čini samo zgrada, nego svi djelatnici, a naša je bolnica u samom vrhu prema reakcijama pacijenata. U protekle tri godine uloženo je oko 18.000,00 eura 2021. godine, 2022. godine oko 23.000,00 eura i prošle godine oko 26.000,00 eura, što znači da kontinuirano podiženo izdvojena sredstva, ali i osluškujemo potrebe liječnika, ravnatelja, osoblja i naravno pacijenata. – rekao je gradonačelnik i zahvalio svim djelatnicima bolnice na njihovom predanom radu čime osiguravaju kvalitetu života građana grada Našica.

Ravnatelj Dino Vida pohvalio je odličnu suradnju s Gradom Našicama i dodao da je opremljenost našičke bolnice na zavidnom nivou.

  • Donacije Grada Našica našoj bolnici tradicionalne su, i upravo nam njima Grad omogućava kupnju važnih medicinskih uređaja potrebnih za svakodnevni rad. Današnja donacija prvenstveno je važna za Odjel pedijatrije, ali i Odjela za internu medicinu. Naša bolnica kontinuirano ulaže u opremu, ali i u ljude, zato smo sada pokrenuli inicijativu da u ovoj godini nabavimo i uređaj za magnetsku rezonancu, kojeg nažalost nemamo. – rekao je ravnatelj.

Liječnica Gabrijela Rendulić Wolf zahvalila se u ime Odjela pedijatrije, jer im je ovom donacijom osiguran uređaj kojim se pod posebnim svijetlom prikazuju sve vene, što je jako važno kod malene djece. Važnost ovog uređaje očituje se u tome što oni nastoje izliječiti djecu, ali im je cilj i njihov boravak na Odjelu uljepšati koliko god je to moguće. Zahvalama se pridružio i liječnik Marijan Tepeš, ali kao podpredsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice i istaknuo da je ova donacija velika pomoć medicinskim djelatnicima te je istaknuo da mu je drago što su gradonačelnik i Gradska Uprava prepoznali izazove s kojima se susreću liječnici u našičkoj bolnici kako bi svakodnevnim radom osigurali bolju skrb za sugrađane.

Više iz kategorije

Obilježena 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Marac

Predstavljen prvi broj Našičkih novina

Ivona

Od sada mjesečni izdatak za vrtić 500 kn

Marac