nasice.hr
Vijesti

Gradonačelnik osobno predao ključeve darovane kuće DVD-u Zoljan

U mjestu Zoljan danas je održana primopredaja ključa kuće koju je Grad Našice kupio i darovao Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Zoljan. Ključeve je osobno predao gradonačelnik Krešimir Kašuba, a preuzeo predsjednik DVD Zoljan Željko Ptiček. Ovom događaju prisustvovali su i pročelnici Franjo Vladika i Magdalena Vidaković-Gelenčir, zapovjednik JVP-a Danijel Matković, predsjednik VMO Mihael Devald, članovi DVD Zoljan i drugi gosti. Kupnja kuće uz sam DVD Zoljan i Mjesni dom velika je prekretnica u daljnjem razvoju društva i naselja, planovi su veliki otkrio je predsjednik Ptiček i zahvalio gradonačelniku na darovanom zemljištu.

  • Kupovina ovog zemljišta i ove kuće gdje ćemo mi sagraditi novi prostor za DVD Zoljan za naše članice i članove jako nam puno znači, jer mi danas u 21. stoljeću nemamo sanitarni čvor i osnovne stvari. Na tom ćemo području sagraditi novu kancelariju, manju kuhinju, dva sanitarna čvora i jedan prostor u kojem će se naše članice i članovi okupljati. Ove godine imamo i prvi puta oformljenu žensku B ekipu, što samo potvrđuje da i članice trebaju svoj prostor. – rekao je Ptiček.
Nastavljaju se ulaganja u mjesto Zoljan

Vrijednost poklonjene kuće je 18.000,00 eura, a nova površina osigurat će izgradnju adekvatnijih prostorija za rad rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba što puno znači članovima DVD-a, ali i mještanima Zoljana, te je istaknuo i druge investicije u ovo  mjesto.

  • Naglasio bih da je ovo društvo prije dvije godine proslavilo svoju 75. godišnjicu djelovanja, oni uz ostalih 6 DVD-ova i JVP Našice čine nedjeljivu cjelinu i zaslužni su za sigurnost našeg grada, te su nam izuzetno važni. Osim ovoga u Zoljan smo u proteklom periodu uložili znatna sredstva, većim dijelom od Proračuna Grada Našica. U mrtvačnicu u Zoljanu u proteklom je vremenu uloženo 115.000,00 eura, ključevi su predani Našičkom parku te je ona spremna za korištenje. Važno je ovdje naglasiti i projekt Aglomeracije, najveći projekt na ovom području, prema kojem smo u visokoj fazi izgradnje kanalizacijske mreže u dijelu Poljana i Donja Mala gdje će se u sklopu projekta rekonstruirati cesta u širini od 3,5 metra koja će podići sigurnost mjesta i kvalitetu života mještana. Znatna sredstva su uložena i u NK Zoljan gdje smo sa 10.000,00 eura uredili sanitarni čvor i te sam objekt, mjesto gdje se okuplja veliki broj mladih. U proteklom smo periodu uložili i u Mjesni dom u vrijednosti 4.000,00 eura u nadstrešnicu te smo uložili u cijevne propuste na poljskim putevima u vrijednosti od 6.000,00 eura. U protekle dvije godine, nažalost, smo imali problema sa slivnim vodama, kad smo imali poplavu na mikrolokacijama u Zoljanu, pa sada kontinuirano ulažemo kako bi to spriječili. – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba i pohvalio suradnju sa predsjednikom DVD-a Željkom Ptičekom, predsjednikom VMO Mihaleom Devaldom i podpredsjednikom Juricom Katavićem, odnosno svima onima koji aktivno sudjeluju u razvoju mjesta Zoljan.

Važnost kupljene kuće za potrebe DVD Zoljan, ali i svih realiziranih investicija istaknuo je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mihael Devald zahvalivši Gradu Našicama i gradonačelniku Krešimiru Kašubi.

Više iz kategorije

Nogometni klub „LILA” djeluje već 40 godina

Marac

Ulica Antuna Gustava Matoša u visokoj gotovosti

Ivona

Predstavljen prvi broj Našičkih novina

Ivona