nasice.hr
Vijesti

Gradsko društvo Crvenog križa 5. u RH po broju darovanih doza krvi

Danas je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Našice održana njihova godišnja izvještajna skupština na kojoj je naglašeno da su Našice opet u samom vrhu po broju darovanih doza krvi, pa su pohvale u ovom smislu prvenstveno upućene svim dobrovoljnim darivateljima krvi. Pohvalama i zahvalama pridružio se i gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je istaknuo aktivno djelovanje našičkog Crvenog križa, brojne volontere, pa i inicijative koje su od njihove strane pokrenute. Tako danas grad Našice, kao prvi grad u kontinentalnoj Hrvatskoj, ima Aleju dobrovoljnih darivatelja krvi, a nedavno je i ispred Opće županijske bolnice Našice postavljena kapljica kao trajni vid zahvale svim dobrovoljnim darivateljima krvi.

  • Društvo sa višegodišnjom tradicijom u čijem je radu organizacija akcija dobrovoljnog darivanja krvi najprepoznatljivija djelatnost sa ukupno 57 akcija godišnje. Važno je reći da oni imaju i niz drugih humanitarnih aktivnosti, a trenutno idu i u provođenje projekta Zaželi, jednog od najboljih europskih projekata. Zapošljavanjem teško zapošljivih osoba osiguravaju osobama u potrebi traženu brigu i skrb. Projekt je to od pola milijuna eura kojim će se zaposlit 12 osoba. – rekao je gradonačelnik i dodao da se u teškim situacijama sjeti vatrogasaca i Crvenog križa koji su uvijek spremni zaštiti ljudske živote i imovinu.

Ravnatelj GDCK Igor Feldi zahvalio je brojnim volonterima koji djeluju u ostvarenju i realizaciji raznih projekata humanitarne pomoći, edukacije građana, provedbe prve pomoći, poticanja ljudi na dobrovoljno darovanje krvi i brojnih drugih. Zahvalama se pridružila i predsjednica Zdenka Vukomanović koja je posebno istaknula samog ravnatelja od kojega i kreću broje inicijative, ali i gradonačelnika koji kontinuirano podupire rad našičkog Crvenog križa.

Više iz kategorije

Prijem trkača i organizatora 5. memorijalnog ultramaratona „Od velikog do malog Vukovara“

Ivona

Nagrađene najbolje sportašice, sportaši i sportski kolektivi Grada Našica za 2023. godinu

Ivona

Adventsko veselje i u Velimirovcu

Ivona