nasice.hr
Vijesti

Ispred našičke bolnice otkrivena spomen ploča dobrovoljnim darivateljima krvi

Danas je ispred našičke bolnice, povodom Svjetskog dana bolesnika, svečano otkrivena spomen ploča darivateljima krvi kao trajna uspomena i zahvala plemenitim ljudima, našim anonimnim herojima za sve ono što su dali u ozdravljenju bolesnika OŽB Našice. Ploču je otkrila Zdenka Rigo, osoba s 105 puta darovanom krvi, tj. s najviše darovanih doza krvi za žene u Gradskom društvu Crvenog križa Našice.

Ovom svečanom činu nazočili su gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, ravnatelj OŽB Našice Dino Vida, ravnatelj GDCK-a Našice Igor Feldi, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Zdenka Vukomanović, ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko – baranjske županije Goran Latković,  Zvjezdana Gvozdanović, mag. pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, dr. Marija Umiljanović, djelatnici bolnice i članovi našičkog Crvenog križa.

Važnost ove spomen ploče istaknuo je gradonačelnik pohvalivši dugogodišnju suradnju i sa našičkom bolnicom i sa Gradskim društvom crvenog križa Našice.

  • Grad Našice kontinuirano podržava ovakve inicijative, a suradnja s Crvenim križem grada Našica i županijskom organizacijom je izuzetno važna. Prošle godine smo otvorili Aleju dobrovoljnih darivatelja krvi na atraktivnoj lokaciji u Našicama, a ova ploča predstavlja još jedan način da se zahvalimo i prepoznamo doprinos dobrovoljnih darivatelja. I na kraju se želim zahvaliti i svim djelatnicima u našoj bolnici koji svojom stručnošću, posvećenošću i ljubaznošću čine naš grad boljim mjestom za život. Ova ploča šalje poruku sigurnosti, ali i poticaj mladima da se pridruže u nesebičnom činu darivanja krvi. – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Više iz kategorije

Mjesec ružičaste vrpce obilježen u Lili

Ivona

Gradonačelnik donirao majice s obilježjima Grada Našičkim mažoretkinjama “Dora”

Ivona

Održana 76. redovna skupština DVD Zoljan

Marac