nasice.hr
Vijesti

Nastavak projekta Zaželi

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je 11. 05. 2022. godine Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, kojim će se nastaviti financiranje zapošljavanja teže zapošljivih žena za pružanje potpore i podrške za starije i/ili nemoćne osobe. Pozivom će se osigurati prijelazno razdoblje do usvajanja novog programa ESF+ u okviru novog financijskog razdoblja 2021.-2027.

Ugovore gradonačelniku Našica Krešimiru Kašubi predali su premijer RH Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Važnost ovog projekta je smanjenje rizika od siromaštva te smanjenje nezaposlenosti

Do sada je u okviru obje faze Poziva „Zaželi“ od prosinca 2017. do srpnja 2021. godine financirano ukupno 746 projekata ukupne vrijednosti 1,8 milijardi kuna. Kroz projekte je ugovoreno zapošljavanje više od 14 tisuća žena koje su pružale uslugu potpore i podrške za gotovo 79 tisuća starijih i nemoćnih osoba.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba iskazao je zadovoljstvo nastavkom financiranja ciljane skupine u Gradu Našicama, a ovaj projekt je uistinu od velike važnosti jer je osigurano zaposlenje žena te skrb starim i nemoćnim ljudima.

  • U ovom projektu sudjelovao je i Grad Našice uz partnere Centar za socijalnu skrb Našice, Hrvatski zavod za zapošljavanje te Područnu službu Osijek. Sufinanciran je iznos od 1 483 000,00 kuna. Važnost ovog projekta je socijalna integracija, smanjenje rizika od siromaštva i socijalne isključenosti, te smanjenje nezaposlenosti uz zapošljavanje 30 žena, sudionica projekta iz evidencije HZZ-a s najvišom razinom SSS na 6 mjeseci. Žene će biti zaposlene na poslovima potpore starijim osobama i onim u nepovoljnom položaju koje će pružanjem socijalnih usluga i same postati konkurentnije na tržištu rada prilikom ponovnog zapošljavanja te osnažiti vlastito radno iskustvo, a s ciljem pomoći u svakodnevnim aktivnostima, socijalnom uključivanju i poboljšanju kvalitete života 180 krajnjih korisnika. – kazao je gradonačelnik Kašuba te pohvalio Našičku razvojnu agenciju koja je pripremom projekta i tehničkom pomoći sudjelovala na putu do potpisa ugovora.

Više iz kategorije

Donacija austrijske pokrajine Tirol JVP-u Našice

Ivona

Grad Našice organizira Uskrsnu igraonicu

Ivona

Uskrsna čestitka Grada Našica

Ivona