nasice.hr
Vijesti

Izaslanstvo Grada Našica položilo vijence i upalilo svijeće na grobovima poginulih branitelja Branka Glavaša, Slavka Maroda i Antuna Sertića

Povodom 21. rujna, Dana pobjede nad tvz. JNA u Našicama, na našičkom groblju, groblju u Martinu i groblju u Velimirovcu, izaslanstvo Grada Našica upalilo je svijeće i položilo vijence na grobovima poginulih branitelja Branka GlavašaSlavka Maroda i Antuna Sertića.

Nakon što je izaslanstvo obišli grobove naših poginulih sugrađana te im odali počast, nekoliko riječi o događaju koji je obilježio te dane rekao je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

“21. rujna u Našicama je jedan veliki datum – prije 30 godina dogodilo se jedno nezapamćeno razaranje našeg Grada i to je datum gdje trebamo, prije svega, odati počast onima koji su dali ono najvrjednije što su imali, a to su vlastiti životi. Mi smo danas posjetili tri groba hrvatskih branitelja koji su ostavili živote u napadu na Našice za slobodan Grad i Republiku Hrvatsku.

To su Branko Glavaš koji je poginuo u Našicama u ulici Vladimira Nazora za vrijeme napada na Grad, Slavko Marod koji je poginuo u blizini Vašarišta, dakle na prvoj liniji obrane te Antun Sertić koji je svoj život izgubio u Martinu u razdoblju između dva napada. To su hrvatski branitelji kojima smo dužni na ove dane odati počast, prisjetiti ih se i o tim danima moramo pričati našoj djeci, našoj mladeži, promicati istinu o Domovinskom ratu te govoriti kako je Republika Hrvatska postala samostalna i demokratska.” – izjavio je Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica.

Više iz kategorije

Donosimo vam najnovije informacije i fotografije obnove dvorca Pejačević

Marac

Mladi Našica i Pakraca potpisali sporazum o prijateljstvu

Marac

Rekonstrukcija Malog dvorca bit će gotova do kraja ljeta

Marac