nasice.hr
Vijesti

Izaslanstvo Grada Našica položilo vijence i upalilo svijeće na grobovima poginulih branitelja Branka Glavaša, Slavka Maroda i Antuna Sertića

Povodom 21. rujna, Dana pobjede nad tvz. JNA u Našicama, na našičkom groblju, groblju u Martinu i groblju u Velimirovcu, izaslanstvo Grada Našica upalilo je svijeće i položilo vijence na grobovima poginulih branitelja Branka GlavašaSlavka Maroda i Antuna Sertića.

Nakon što je izaslanstvo obišli grobove naših poginulih sugrađana te im odali počast, nekoliko riječi o događaju koji je obilježio te dane rekao je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

“21. rujna u Našicama je jedan veliki datum – prije 30 godina dogodilo se jedno nezapamćeno razaranje našeg Grada i to je datum gdje trebamo, prije svega, odati počast onima koji su dali ono najvrjednije što su imali, a to su vlastiti životi. Mi smo danas posjetili tri groba hrvatskih branitelja koji su ostavili živote u napadu na Našice za slobodan Grad i Republiku Hrvatsku.

To su Branko Glavaš koji je poginuo u Našicama u ulici Vladimira Nazora za vrijeme napada na Grad, Slavko Marod koji je poginuo u blizini Vašarišta, dakle na prvoj liniji obrane te Antun Sertić koji je svoj život izgubio u Martinu u razdoblju između dva napada. To su hrvatski branitelji kojima smo dužni na ove dane odati počast, prisjetiti ih se i o tim danima moramo pričati našoj djeci, našoj mladeži, promicati istinu o Domovinskom ratu te govoriti kako je Republika Hrvatska postala samostalna i demokratska.” – izjavio je Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica.

Više iz kategorije

Poziv za sudionike 21. Festivala Dani slavonske šume

admin

Program proslave obilježavanja 30. obljetnice 132. brigade

Marac

Novo vozilo otvara mogućnost za dodatne usluge komunalnog poduzeća Našički park d.o.o.

Marac
Veličina slova
Kontrast