nasice.hr
Vijesti

Povodom Dana pobjede održane prve igre branitelja

Povodom Dana pobjede i Dana branitelja Grada Našica u Breziku su održane prve braniteljske igre u organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica – Našice.

Natjecali se u četiri kategorije

Na igralištu NK “Brezik” u Breziku natjecali su se članovi brojnih braniteljskih udruga s područja Našica, Podgorača, Orahovice i bliže okolice. Svoje vještine pokazali su u igrama pikado, šah, stolni nogomet i viseća kuglana.

Dobrodošlicu u Brezik, ali i Našice poželio im je gradonačelnik Krešimir Kašuba koji im je zahvalio na žrtvi danoj za Hrvatsku.

„Trenutno se nalazimo u Breziku gdje smo jutros položili vijenac za pokojnog Željka Baričevića koji je poginuo u Vukovaru. Nakon polaganja smo bili na svetoj misi, a ovaj dan nastavljamo sa sportskim igrama koje je organizirala Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata ”Orao” Orahovica – Našice. Napomenuo bih kako je ovo jedno lijepo obilježavanje u sklopu Dana pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dana branitelja Grada Našica. Ali ono što je najvažnije je promicanje istine o Domovinskom ratu kao i zajedništva te odavanja počasti svima onima koji su dali ono najvrijednije što su imali – vlastiti život.” – izjavio je Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica.

Zahvalnice najboljima udijelio je predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata “Orao” Orahovica – Našice Davor Solić.

„Naša udruga je ove godine u ožujku proslavila 30 godina osnutka povodom čega smo obišli grobove naših poginulih suboraca i na taj im način odali počast, a održali smo i svečanu akademiju. Inače, naša udruga djeluje na području grada Orahovice i Našica. U Orahovici imamo svoje sjedište, gdje smo uredili i spomen sobu koja prezentira policiju i specijalnu policiju u Domovinskom ratu, posebice akcije policijskih službenika s područja bivše općine Našice i bivše općine Orahovica. Možemo reći da se ove igre održavaju po prvi puta, jer smo nakon nekog vremena ponovno obnovili ovu aktivnost.” – rekao je Solić i dodao da ovaj dan za njih znači izuzetno puno. „Sjećanje na događanja koja su bila prije 30 godina, sjećanje na naše prijatelje i sjećanje na poginule koji su dali život za Hrvatsku. Na kraju krajeva ovo je susret nas dragovoljaca koji smo u prvi danima rata uzeli puške i branili našu Hrvatsku.” – dodao je organizator.

Nakon turnira održana je i revijalna utakmica igrača NK Brezik i Specijalne policije.

Više iz kategorije

Moto klub Racing Našice obilježio 20 godina djelovanja

Ivona

Kompletan program Adventa u Našicama

admin

Odana počast Matiji Repincu prvoj civilnoj žrtvi Domovinskog rata s našičkog područja

Ivona