nasice.hr
Vijesti

 „Krila Oluje” nad Lapovcem

Povodom 21. rujna 1991. – Dana pobjede nad tzv. JNA u Našicama, Dana hrvatskih branitelja Grada Našica te 32. obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica na Lapovcu je u subotu održan nastup akrobatske grupe „Krila Oluje”. Spektakularni događaj u organizaciji Grada Našica, Turističke zajednice Grada Našice i Ministarstva obrane Republike Hrvatske popratilo je više od tisuću ljudi. Program je krenuo nastupom našičkih mažoretkinja, nakon čega se okupljenima obratio gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalivši se ponajprije 132. brigadi Hrvatske vojske Našice – Orahovica kao i svim hrvatskim braniteljima.

  • Danas se prisjećamo i obilježavamo dva velika datuma u novijoj povijesti Grada Našica, a vezana za Domovinski rat – 21. rujna, odnosno Dan pobjede nad tzv. JNA u Našicama i 19. listopada kada je osnovana 132. brigada Hrvatske vojske Našice – Orahovica koja je branila Slavoniju, ali i Republiku Hrvatsku. Izuzetno smo ponosni na naše branitelje, ponosni smo na njihovu žrtvu jer to je jedan od glavnih razloga zašto danas živimo u slobodnoj nam domovini. Posebna zahvala ide i članu „Krila Oluje” Danijelu Rigi, pilotu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva porijeklom iz Našica koji je i inicirao nastup u našem gradu.– izjavio je gradonačelnik istaknuvši kako ovaj rođendanski let nije samo bio prilika za proslavu, već i podsjetnik na hrabrost i predanost koje ova akrobatska skupina i našička brigada predstavljaju.

Prema riječima poručnika Brune Buluma, službenog komentatora „Krila Oluje“, piloti su izveli složene akrobacije koje su uključivale različite formacije i brze manevre.

  • Posjetitelji su imali priliku vidjeti puni nastup akrobatske grupe „Krila Oluje” kojeg čini 19 elemenata i traje oko 21 minute, a izvodi se na visini od 50 – 1000 metara te na minimalnoj udaljenosti od publike od oko 230 metara. Povod je bio naš 18. rođendan, pa nam je želja bila približiti naš rad i djelovanje široj Hrvatskoj. – rekao je Bulum zaključivši kako je u akrobatskom letenju najbitniji timski rad.

Više o pozivu pilota okupljeni, posebno oni najmlađi mogli su saznati i na štandu Ministarstva obrane gdje je održano predstavljanje sveučilišnih studijskih programa na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“, zanimanja vojni pilot i dragovoljnog vojnog osposobljavanja. Osim nastupa „Krila Oluje“ za posjetitelje je pripremljen i dodatni sadržaj – otvorene su bile i dvije izložbe posvećene Domovinskom ratu, podijeljen je i vojnički grah, a za najmlađe je bila organizirana mala škola ribolova, zmajada i karting.

Izvor :

TV Našice

ICV

Više iz kategorije

Gradonačelnikova čestitka na velikoj pobjedi RK NEXE

Marac

Dodijeljeni certifikati domaćim proizvođačima

Ivona

Grad Našice osigurat će sredstva za obnovu dječjeg igrališta na Urbariji

Ivona