nasice.hr
Vijesti

Velimirovačko 22. „Sijelo uz tamburicu“

U Velimirovcu je u Društvenom domu „Stjepan Pintarić“ proteklog vikenda održana tradicionalna smotra folklora 22. „Sijelo uz tamburicu”. U sklopu prigodnog programa nastupili su domaćini KUD „Tamburica” Velimirovac, te društva iz Josipovca, Đurmanca, Markovca Našičkog i Starog Slatinika. Mnogobrojni posjetitelji su mogli uživati u bogatom folklornom naslijeđu, a smotru su posjetili i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler te predsjednik Mjesnog odbora Velimirovac Marin Knežević koji su pohvalili dugogodišnji rad velimirovačkog društva. Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je bogatu kulturnu povijest našičkog kraja te izrazio oduševljenje što se mladi iz Velimirovca aktivno uključuju u očuvanje tradicije i što nastavljaju učiti od starijih generacija.

  • Sijelo je otvorio izuzetno zanimljiv i duhovit igrokaz dramske skupine, a ostatak programa nas je podsjetio na našu bogatu kulturnu povijest. Rad ovog društva, ali i brojnih udruga u Velimirovcu opravdao je izgradnju ovog doma koji nosi ime našeg velikog prijatelja, nažalost pokojnog, Stjepana Pintarića. – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Nakon smotre za zabavu je bio zadužen poznati Straviainae band, a na događaju se prikupljala i humanitarna pomoć za nedavno stradalog našičkog vatrogasca Marijana Gajskog Dudyja.

Izvor: TV Našice

Više iz kategorije

Zasjala je i prva adventska svijeća u našem gradu – otvoren Advent u Našicama

Ivona

Prijem ultramaratonaca kod gradonačelnika Krešimira Kašube

Marac

Dodijeljene zahvalnice i priznanja za dobrovoljne darivatelje krvi

Ivona