nasice.hr
Vijesti

Prijem trkača i organizatora 5. memorijalnog ultramaratona „Od velikog do malog Vukovara“

Povodom proslave Dana grada održan je i tradicionalni 5. memorijalni ultramaraton “Od velikog do malog Vukovara” čije je sudionike prvog dana startanja dočekao u Gradskoj upravi gradonačelnik Krešimir Kašuba. Na prijemu su bili i predstavnici Općine Sunja, predstavnik Hrvatske vojske, predsjednica Gradskog savjeta mladih Ines Resler, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar i drugi uvaženi gosti. Okupljeni su položili vijenac i zapalili svijeće ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska kako bi odali čast onima zbog kojih sudionici ultramaratona i trče.

Cilj ove utrke bio je zapaliti svijeću i “svjetlo Vukovara” donijeti u Sunju, a ovom se utrkom spajaju dva mjesta. URT „Nexe Team“ Našice u spomen na 5. obljetnicu ove memorijalne utrke postavio je kod vodotornja u Sunji spomen ploču kao znak sjećanja na žrtve Vukovara i Sunje koje nikada ne smiju biti zaboravljene. U utrci dugoj 305 kilometara u neprekidnom trajanju od 37 sati sudjelovalo je oko 50 trkača iz cijele Hrvatske.

– Iznimno sam ponosan na pet godina održavanja ove vrijedne utrke koja broji sve više zainteresiranih trkača. Lijepo je vidjeti veliki broj pripadnika Hrvatske vojske, predstavnika općine Sunja, kao i drugih uvaženih gostiju koji su se priključili ovoj memorijalnoj utrci. – rekao je predsjednik udruge Nexe Team Tomislav Gall.

– Nastavlja se jedno lijepo prijateljstvo i inicijativa kroz koju se trajno čuva spomen na Domovinski rat, a sve zahvaljujući ideji predsjednika Udruge Tomislava Galla. Grad Našice pozdravlja ovakve inicijative kroz koje se trajno čuva spomen na Domovinski rat, branitelje i na ljude koji su položili svoje živote u temelj naše domovine. – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba, koji je sudionike dočekao i na cilju, u Sunji te im čestitao na sudjelovanju.

Foto: TV Našice

Više iz kategorije

Sve je spremno za Dane slavonske šume

Ivona

Kompletan program ovogodišnjeg festivala “Dani slavonske šume”

admin

Zajedničko gledanje utakmice Hrvatska – Argentina

Ivona