nasice.hr
Vijesti

Kroz Kickboxing Klub „Impact” Našice do sada prošlo 600 članova

Inicijativa za osnutak Kickboxing Kluba „Impact” Našice pokrenuta je 2009. godine, ali je klub službeno s radom započeo 2011. godine od kada je punopravni član Kickboxing saveza RH. Trenutno u klubu aktivno trenira stotinjak članova, a u 10 godina djelovanja kroz klub je prošlo preko 600 ljudi. Okupljaju djecu od 5 do 12 godina, starije članove te rekreativce kao i natjecatelje od 12 do 50 godina. Organiziraju i funkcionalne kickboxing treninge namijenjene i ženama i muškarcima.

Spremaju natjecatelje koji osvajaju zlata

„Prvenstveno se bavimo rekreativnim treninzima po grupama koje se sastoje od 30 do 40 članova, a iz svake grupe ima desetak članova koji idu na natjecanja. Njih pripremamo kroz dodatne treninge. Nastupamo na svim natjecanjima Kickboxing saveza kao što su državna prvenstva i međunarodni turniri. Medalje osvajamo i nastupima za Savate klub Valpovo, koji je bio moj matični klub, te s osječkim klubom „HUS” u tajlandskom boksu.” – rekao je predsjednik KBK „Impact” Stjepan Paska uz napomenu kako svake godine osvajaju mnoge nagrade. Prošle godine nije bilo natjecanja zbog koronakrize, a godinu prije osvojili su pedesetak odličja – što s državnih natjecanja što s međunarodnih turnira, a takav niz nastavili su i u tekućoj godini. Značajan uspjeh ostvarili su mladi, u savate boksu gdje imaju 2 prvaka kao i 2 viceprvaka Hrvatske, dok u tajlandskom boksu imaju 3 prvaka Hrvatske te 2 viceprvaka Hrvatske.

„Što se tiče natjecatelja imamo podjednako muških i ženskih natjecatelja – kako u juniorskim tako i u seniorskim kategorijama. Jer ovo je sport za sve. Treniranjem se podiže samopouzdanje kako kod djece tako i kod odraslih, a mogu slobodno reći, pošto se cijeli život bavim različitim sportovima, da u kickbox-ing ima najmanje ozljeda, jer veliki je naglasak na zaštiti.” – dodaje Paska, prisjetivši se i organiziranih borbi u Našicama. Prva noć borbe održala se 2013. godine pod nazivom „Impact fight night”, te 2019. godine dok su jednu noć borbe organizirali u Orahovici na otvorenom. Odaziv i natjecatelja i gostiju je bio izuzetan kaže nam Paska.

Njihov rad pomaže Grad Našice i Športska zajednica Grada Našica

„Suradnja s Gradom Našice je od prvog dana odlična – Grad nam uvijek izlazi u susret i pomogne koliko može. Mi smo na tome zahvalni i tu podršku im vraćamo na najljepši mogući način – s medaljama i promocijom Grada. Također, moramo se zahvaliti i NEXE d.d. koja nam je ustupila ovaj prostor prije 11 godina. S vremenom smo ga uredili, te ga nastavljamo održavati i uređivati i, mogu slobodno reći, kako imamo jednu od ljepših dvorana u Osječko – baranjskoj županiji.” – rekao je Paska.

„Kako uvijek volim naglasiti Našice je grad sporta, odnosno grad udruga od kojih je preko 40 sportskih i one su cijelo vrijeme u porastu. Jedan od njih je Kickboxing klub „Impact” Našice koji je, s ponosom ću istaknuti, državni prvak te viceprvak RH. Od izuzetne je važnosti što ovim sportom promoviraju naš Grad diljem Lijepe naše sa svojih stotinjak članova, a promoviraju i jedan sportski duh što, također, nije zanemarivo. Grad Našice daje punu podršku kako ovom klubu tako i ostalim klubovima s našičkog područja i jako smo ponosni na KBK „Impact”. Valja napomenuti i suradnju Grada s NEXE d.d. koji je ustupio svoje prostorije ovom klubu dok ih mi pomažemo, kao i ostale udruge, novčanim sredstvima.” – izjavio je Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica.

Više iz kategorije

10. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica

Ivona

XIV. područno vatrogasno natjecanje pod pokroviteljstvom Grada Našica

Ivona

Našice domaćin Stručnog skupa međužupanijskog stručnog vijeća učitelja i nastavnika klavira

Ivona