nasice.hr
Vijesti

Kroz Kickboxing Klub „Impact” Našice do sada prošlo 600 članova

Inicijativa za osnutak Kickboxing Kluba „Impact” Našice pokrenuta je 2009. godine, ali je klub službeno s radom započeo 2011. godine od kada je punopravni član Kickboxing saveza RH. Trenutno u klubu aktivno trenira stotinjak članova, a u 10 godina djelovanja kroz klub je prošlo preko 600 ljudi. Okupljaju djecu od 5 do 12 godina, starije članove te rekreativce kao i natjecatelje od 12 do 50 godina. Organiziraju i funkcionalne kickboxing treninge namijenjene i ženama i muškarcima.

Spremaju natjecatelje koji osvajaju zlata

„Prvenstveno se bavimo rekreativnim treninzima po grupama koje se sastoje od 30 do 40 članova, a iz svake grupe ima desetak članova koji idu na natjecanja. Njih pripremamo kroz dodatne treninge. Nastupamo na svim natjecanjima Kickboxing saveza kao što su državna prvenstva i međunarodni turniri. Medalje osvajamo i nastupima za Savate klub Valpovo, koji je bio moj matični klub, te s osječkim klubom „HUS” u tajlandskom boksu.” – rekao je predsjednik KBK „Impact” Stjepan Paska uz napomenu kako svake godine osvajaju mnoge nagrade. Prošle godine nije bilo natjecanja zbog koronakrize, a godinu prije osvojili su pedesetak odličja – što s državnih natjecanja što s međunarodnih turnira, a takav niz nastavili su i u tekućoj godini. Značajan uspjeh ostvarili su mladi, u savate boksu gdje imaju 2 prvaka kao i 2 viceprvaka Hrvatske, dok u tajlandskom boksu imaju 3 prvaka Hrvatske te 2 viceprvaka Hrvatske.

„Što se tiče natjecatelja imamo podjednako muških i ženskih natjecatelja – kako u juniorskim tako i u seniorskim kategorijama. Jer ovo je sport za sve. Treniranjem se podiže samopouzdanje kako kod djece tako i kod odraslih, a mogu slobodno reći, pošto se cijeli život bavim različitim sportovima, da u kickbox-ing ima najmanje ozljeda, jer veliki je naglasak na zaštiti.” – dodaje Paska, prisjetivši se i organiziranih borbi u Našicama. Prva noć borbe održala se 2013. godine pod nazivom „Impact fight night”, te 2019. godine dok su jednu noć borbe organizirali u Orahovici na otvorenom. Odaziv i natjecatelja i gostiju je bio izuzetan kaže nam Paska.

Njihov rad pomaže Grad Našice i Športska zajednica Grada Našica

„Suradnja s Gradom Našice je od prvog dana odlična – Grad nam uvijek izlazi u susret i pomogne koliko može. Mi smo na tome zahvalni i tu podršku im vraćamo na najljepši mogući način – s medaljama i promocijom Grada. Također, moramo se zahvaliti i NEXE d.d. koja nam je ustupila ovaj prostor prije 11 godina. S vremenom smo ga uredili, te ga nastavljamo održavati i uređivati i, mogu slobodno reći, kako imamo jednu od ljepših dvorana u Osječko – baranjskoj županiji.” – rekao je Paska.

„Kako uvijek volim naglasiti Našice je grad sporta, odnosno grad udruga od kojih je preko 40 sportskih i one su cijelo vrijeme u porastu. Jedan od njih je Kickboxing klub „Impact” Našice koji je, s ponosom ću istaknuti, državni prvak te viceprvak RH. Od izuzetne je važnosti što ovim sportom promoviraju naš Grad diljem Lijepe naše sa svojih stotinjak članova, a promoviraju i jedan sportski duh što, također, nije zanemarivo. Grad Našice daje punu podršku kako ovom klubu tako i ostalim klubovima s našičkog područja i jako smo ponosni na KBK „Impact”. Valja napomenuti i suradnju Grada s NEXE d.d. koji je ustupio svoje prostorije ovom klubu dok ih mi pomažemo, kao i ostale udruge, novčanim sredstvima.” – izjavio je Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica.

Više iz kategorije

Održana 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica

admin

U Martinu u tijeku rekonstrukcija društvenog doma

Ivona

U Zoljanu uskoro završava izgradnja investicije ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna

Ivona