nasice.hr
Vijesti

Mjesec ružičaste vrpce obilježen u Lili

U društvenom domu u Lili održana je humanitarna akcija u organizaciji Udruge žena „LILA“ Lila–Ribnjak i Vijeća mjesnog odbora Lila. Cilj akcije bio je kroz edukativna stručna predavanja na temu prevencije i ranog otkrivanja raka dojke potaknuti okupljene žene, njih 140, na samopreglede i redovne liječničke preglede. Uvod u događaj napravile su predsjednica Udruge Katarina Potolovec i tajnica Katarina Fruk, a nakon njih obratio se zamjenik ravnatelja OŽB Našice, član saborskog odbora za zdravstvo dr. Hrvoje Šimić ujedno i zamjenik gradonačelnika Grada Našica.

  • Ovakva su događanja izuzetno važna zbog podizanja svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke, ali i svih ostalih malignih bolesti. – dodao je dr. Šimić.

Stručna predavanja održali su djelatnici Opće županijske bolnice, dr. Samir Haj Barakat, magistar fizioterapije Stjepan Paska te psihologinja Darija Salopek Žiha. Večer je završena prigodnim domjenkom, podjelom tombole, a sav prikupljeni prilog doniran je Ligi protiv raka Mimoza Đurđenovac, na čemu je zahvalila predsjednica dr. Ljiljana Hodak. Podršku ovoj vrijednoj inicijativi dao i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i drugi uvaženi gosti.

Više iz kategorije

Bogat program očekuje sve posjetitelje na Večeri vina u Perivoju

Ivona

Otvoreni 22. Dani slavonske šume

Ivona

Najveća investicija u naselja Makloševac, Ceremošnjak i Granice je dovod pitke vode

Ivona