nasice.hr
Vijesti

Zapaljene svijeće povodom obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica

U organizaciji Povjerenstva za branitelje Grada Našica, a povodom 31. obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica, zapaljene su svijeće na vječna počivališta 59 poginulih i umrlih pripadnika 132. brigade, kao i na središnje spomenike na mjesnim grobljima za sve poginule i preminule hrvatske branitelje. Danas je na sam dan obljetnice nastavljeno odavanje počasti, koju su članovi Povjerenstva započeli već početkom ovog tjedna. Tako su zajedno sa gradonačelnikom Grada Našica Krešimirom Kašubom zapalili svijeće ispred Križa na Gradskom groblju u Našicama, za sve poginule i preminule hrvatske branitelje, te na grob prvog zapovjednika 1. bojne 132. brigade Josipa Dragičevića.

  • Danas 19. listopada, na 31. obljetnicu ustroja 132. brigade, pomolili smo se za sve poginule i preminule hrvatske branitelje, a posebno pripadnike 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica. Dužni smo u ovim trenutcima reći, da je upravo 59 njih, dalo ono najvrijednije što su imali, a to su vlastiti životi za stvaranje slobodne, demokratske i suverene Republike Hrvatske. – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Okupljeni su pozvali sve građane da danas tijekom dana, u vremenu od 9:00 do 20:00 sati u Spomen sobi HVIDRA-e, na Trgu dr. Franje Tuđmana 16, posjete „Izložbu ratnih fotografija 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica“ koja je nadopunjena novim fotografijama iz toga vremena.

Više iz kategorije

Gradonačelnik Krešimir Kašuba na radnom sastanku sa predstavnicima Hrvatskih cesta d.o.o.

Ivona

Nastavljaju se investicije u naselje Jelisavac

Ivona

Nastavlja se financiranje radnih bilježnica

Marac