nasice.hr
Vijesti

Našice je grad obrazovanja

U uredu Gradonačelnika održan je sastanak sa predstavnicima osnovnih i srednje škole u Našicama. Gradonačelnik Krešimir Kašuba ugostio je ravnateljicu OŠ Dore Pejačević Našice Jasminku Falamić, ravnateljicu OŠ kralja Tomislava Našice Vlatku Zahirović, ravnateljicu OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac Ljerku Ćorković i ravnatelja SŠ Isidora Kršnjavog Željka Filjka prokomentiravši aktualne teme povodom početka nove školske godine te dogovorivši novi vid suradnje.

Promocija Našica kroz školstvo

Gradonačelnik je potvrdio nastavak poticanja školstva u vidu besplatnih radnih bilježnica, kao i sanaciju područnih škola. U Gradcu je u suradnji sa Osječko-baranjskom županijom napravljeno nekoliko građevinskih zahvata, dok se isti planiraju i u Vukojevcima. U planu je i sanacija igrališta Osnovne škole u Jelisavcu.

„Ipak fokus našeg sastanka bilo je na razvoju strategije kroz suradnju Grada i obrazovnih institucija u smislu promocije Našica kao povijesnog središta školstva. Cilj nam je kroz buduću suradnju staviti naglasak na promociju Grada u školskom, ali i turističkom smislu. Grad Našice je grad obrazovanja s tri osnovne škole i jednom od najvećih srednjih škola u Hrvatskoj. Našička gimnazija jedna je od poznatijih, a svake godine izrodi velik broj kvalitetnih učenika koji nastavljaju svoje obrazovanje u cijeloj Hrvatskoj, a nerijetki se vraćaju ovdje. Prvi korak u provođenju suradnje svakako je dodatno uključivanje učenika s područja Našica i okolice u događanja i manifestacije kako u organizaciji Grada, tako i lokalnih udruga. Sinergija je najvažnija na području obrazovanja i lokalne uključenosti, jer samo ćemo zajednički doći do zacrtanih ciljeva.” – istaknuo je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba naglasivši da je u raspravi bila i mogućnost otvaranju prve katoličke škole u Našicama, kao i medicinske škole.

Dogovorena je i suradnja u vidu češćih izleta i ekskurzija na području Našica, jer cilj je promovirati Našice kao novo turističko središte. O tome svjedoči i europski projekt Sound (STEM) All Around SŠ Isidora Kršnjavog, u sklopu kojeg u Našicama trenutno borave profesori iz Grčke, Španjolske i Turske.

Više iz kategorije

Velika zlatna plaketa uručena počasnom građaninu Grada Našica

Ivona

Predstavljen cjelokupan program 22. Dana slavonske šume

Ivona

Otvorena izložba pučke pobožnosti Miroslava Šarića

Ivona