nasice.hr
Vijesti

Gosti iz Europe zaintrigirani ljepotama i baštinom Našica

U Gradskoj vijećnici Grada Našica upriličen je prijem za sudionike Erasmus K2 projekta naziva Lernen mit Spass – Unterrichtem mit modernen Lernmethoden (Learning with fun – teaching with modern learning methods). Uz gradonačelnika Krešimira Kašubu dobrodošlicu u Grad Našice poželjele su i profesorice našičke srednje škole Isidora Kršnjavog na čelu sa koordinatoricom projekta Mirjanom Rajić i ravnateljem Željkom Filjkom. Drugi je ovo posjet gradonačelniku Našica u sklopu istog projekta koji okuplja učenik i profesore iz Španjolske, Italije, Poljske i Mađarske, a koji su zaintrigirani ljepotama i baštinom Našica. Gradonačelnik je upoznao okupljene sa činjenicom da su Našice grad obrazovanja sa 4 osnovne škole i jednom srednjom, koja je veličinom jedna od najvećih u Hrvatskoj. Također je istaknuo i činjenicu o bogatstvu našičkog kraja s naglaskom na jedinu očuvanu templarsku crkvu, ali i bogatu ostavštinu prve hrvatske i druge europske skladateljice.

  • Ja sam boravio u svakoj od zemalja sudionica projekta i svugdje sam iznimno dobro dočekan, stoga vjerujem da smo istu dobrodošlicu pružili i našim gostima. – rekao je gradonačelnik.

Koordinatorica projekta pozdravila je okupljene i zahvalila gradonačelniku i ravnatelju na potpori, kao i svim uključenim profesorima i učenicima na trudu. Ravnatelj Filjak posebno je pohvalio želju profesora da izdvoje svoje slobodno vrijeme te djeci, ali i svim uključenima prezentiraju različite kulture te na temelju toga obrazuju. U ime gostiju obratila se Regina Starukiewz iz Njemačke istaknuvši da zajedno razvijaju kulturne kompetencije učenika, a sama mobilnost posebno je zadovoljavajuće iskustvo.

Više iz kategorije

Poziv na sastanak za sudionike Dana slavonske šume

Ivona

Advent u Našicama 2022. godine započinje u nedjelju

Ivona

Advent u Našicama

Ivona