nasice.hr
Vijesti

Gosti iz Europe zaintrigirani ljepotama i baštinom Našica

U Gradskoj vijećnici Grada Našica upriličen je prijem za sudionike Erasmus K2 projekta naziva Lernen mit Spass – Unterrichtem mit modernen Lernmethoden (Learning with fun – teaching with modern learning methods). Uz gradonačelnika Krešimira Kašubu dobrodošlicu u Grad Našice poželjele su i profesorice našičke srednje škole Isidora Kršnjavog na čelu sa koordinatoricom projekta Mirjanom Rajić i ravnateljem Željkom Filjkom. Drugi je ovo posjet gradonačelniku Našica u sklopu istog projekta koji okuplja učenik i profesore iz Španjolske, Italije, Poljske i Mađarske, a koji su zaintrigirani ljepotama i baštinom Našica. Gradonačelnik je upoznao okupljene sa činjenicom da su Našice grad obrazovanja sa 4 osnovne škole i jednom srednjom, koja je veličinom jedna od najvećih u Hrvatskoj. Također je istaknuo i činjenicu o bogatstvu našičkog kraja s naglaskom na jedinu očuvanu templarsku crkvu, ali i bogatu ostavštinu prve hrvatske i druge europske skladateljice.

  • Ja sam boravio u svakoj od zemalja sudionica projekta i svugdje sam iznimno dobro dočekan, stoga vjerujem da smo istu dobrodošlicu pružili i našim gostima. – rekao je gradonačelnik.

Koordinatorica projekta pozdravila je okupljene i zahvalila gradonačelniku i ravnatelju na potpori, kao i svim uključenim profesorima i učenicima na trudu. Ravnatelj Filjak posebno je pohvalio želju profesora da izdvoje svoje slobodno vrijeme te djeci, ali i svim uključenima prezentiraju različite kulture te na temelju toga obrazuju. U ime gostiju obratila se Regina Starukiewz iz Njemačke istaknuvši da zajedno razvijaju kulturne kompetencije učenika, a sama mobilnost posebno je zadovoljavajuće iskustvo.

Više iz kategorije

Čestitka gradonačelnika Krešimira Kašube povodom početka nove školske godine

Ivona

Tradicionalna procesija za Dan Grada

Marac

Na zadnjoj ovogodišnjoj Sjednici Gradskog vijeća Grada Našica prihvaćen proračun za 2023. godinu u visini od 17.943.000,00 eura

Ivona