nasice.hr
Vijesti

Nasilje treba biti osuđeno – Našice su siguran grad

Nasilje treba biti osuđeno i na to se treba reagirati – zaključak je Vijeća prevencije Grada Našica koje se sastalo u Gradskoj vijećnici. Reakcija je to na nedavno zabilježene slučajeve nasilja, točnije tuče u kojoj je prošlog vikenda teško ozljeđen mladić.

Našice je siguran grad

Zaključak Vijeća iznio je nakon rasprave gradonačelnik Krešimir Kašuba, ujedno i predsjednik, naglasivši prvenstveno kako je Našice siguran grad.

„Ovo Vijeće nije održano formalno, nažalost, tema su bili nemili događaji prošlog vikenda, jer dogodile su se dvije tuče. Ipak prije svega treba reći da su Našice siguran grad, i to nije moje mišljenje, nego je to argumentirano sa podatcima koji se iznose u izvještajima načelnika Ivice Bukvića na Gradskom vijeću Grada Našica. Tome u prilog ide i anketa koju smo proveli prije mjesec dana na području grada, gdje su naše sugrađanke i sugrađani jasno i glasno potvrdili da su Našice siguran grad.” – rekao je gradonačelnik te naglasio da će kao čelni čovjek Grada reagirati na svaki takav incident.

„Zahvaljujem se svim članovima Vijeća, a to su bile ravnateljice i ravnatelj naših škola, ravnateljica Centra za socijalnu skrb, načelnik Policijske postaje Našice, zapovjednik JVP-a i načelnik Stožera civilne zaštite, predstavnik Crvenog križa te liječnici, na brzom usaglašavanju. Zaključak je da svaki ovakav incident moramo prozvati javno, jasno i glasno. Drugi zaključak tiče se organizacije javne tribine sa ciljanom skupinom, a to su naši srednjoškolci. U višenamjenskoj dvorani Srednje škole Isidora Kršnjavog napravit ćemo tribinu sa kompetentnim ljudima koji će na jedan zanimljiv i kvalitetan način prezentirati šta znači tuča i koje su posljedice. U policijskom izvješću, tuča je jedan statistički podatak, no treba naglasiti da svaka tuča, baš svaki udarac može završiti smrtnim ishodom.” – dodao je gradonačelnik Kašuba te istaknuo u ovom slučaju udruge kao jedan od načina na koji će se kvalitetno i dosljedno boriti protiv bilo kakvog, a posebno vršnjačkog nasilja.

Povećan broj policijskih patrola na ulicama

Izvještaj o navedenoj tematici dao je i načelnik Policijske postaje Našice Ivica Bukvić naglasivši kako će angažirati dodatne patrole na mjestima okupljanja mladih.

„U Našicama u vremenu sa subote na nedjelju dogodio se nemili događaj u kojem su dvije maloljetne osobe nanijele teške tjelesne ozlijede mlađoj muškoj osobi koja je završila u bolnici s ozbiljnim posljedicama. Danas smo na Vijeću prevencije Grada Našica osudili svaki oblik nasilja i poslali jasnu poruku svim nasilnim osobama da se takvo ponašanje u gradu Našicama neće tolerirati. Našičani se ne trebaju bojati, Grad Našice je siguran grad što nam pokazuju statistički podaci za prošlu godinu. Ovdje se radilo o izdvojenom događaju koji se nije smio dogoditi. Policija je odradila svoj dio posla, počinitelji su privedeni pritvorskom nadzorniku i podnesena je kaznena prijava. Međutim, posljedice su velike. U dogovoru s gradonačelnikom i Vijećem prevencije donijela se odluka o provođenju preventivnih mjera, a policija će u narednom razdoblju povećati nazočnost na svim mjestima gdje se mladi okupljaju kako bi preventivno djelovali na stanje sigurnosti.” – izjavio je načelnik Bukvić.

Više iz kategorije

OBAVIJEST

Ivona

U planu izgradnja novog dijela obilaznice

admin

Ulica Antuna Gustava Matoša u visokoj gotovosti

Ivona