nasice.hr
Vijesti

Projektom Aglomeracije osigurati će se viša kvaliteta života svih mještana

U samom centru Našica, ispred zgrade Hrvatskih šuma, održana je tiskovna konferencija projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice“ i  obilazak lokacije radova na izgradnji linijskih objekata u Gradu Našicama – Aktivnost 1 – dogradnja vodnokomunalne infrastrukture u gradu Našicama.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je pozdravio sve okupljene te je ponovno istaknuo važnost ovog projekta.

  • Aglomeracija Našice je od povijesnog značaja za naš Grad čiji je cilj poboljšati komunalnu infrastrukturu, to jest povećati kvalitetu života naših mještana, i ovih koji žive na području Našica, ali i onih koji su se odselili iz objektivnih razloga. Temelj je to strategije razvoja Grada Našica u demografskom smislu. Nakon početnih problema zajedničkim radom dovodimo ovaj projekat na onu razinu gdje se radovi izvode u rokovima, a sam završetak očekujemo u sljedećoj godini. Veliku ulogu tu imaju izvođači kojima se zahvaljujemo, a posebno ističemo izjavu IND-EKO-a koji su naglasili srdačnost naših sugrađana. – izjavio je gradonačelnik zaključivši kako je od nemjerljive pomoći za povlačenje milijunskih iznosa na razini Hrvatske bila Vlada Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, Osječko-baranjska županija na čelu sa županom Ivanom Anušićem kao i Hrvatske vode na čelu sa Zoranom Đurokovićem, te zamjenik generalnog direktora Davorom Vukmirićem.

Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda naglasio je kako je ovaj projekt jedan od najuspješnijih u Osječko-baranjskoj županiji, a Hrvatske vode i dalje stoje na raspolaganju za sve ostale projekte koje će Grad Našice i Našički Vodovod planirati.

  • Moram naglasiti da je dobrom provođenju projekta veliki doprinos dao gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba baš kao i novi direktor Našičkog vodovoda Josip Matek. Zahvaljujem na velikom trudu Damiru Farkašu kao i svim izvođačima Niskogradnja Marjanović, Gebruder, Osijek-KOTEKS te IND-EKO koji su pridonijeli razvoju ovog projekta. – rekao je Vukmirić najavivši kako će projekt biti gotov do zacrtanog roka.

Rade se posljednji metri magistralnog vodovoda

Direktor Našičkog vodovoda d.o.o. Josip Matek zahvalio se svim sudionicima projekta te je istaknuo kako radovi teku prema planu i nada se da će vrijeme u budućim mjesecima poslužiti kako bi se oni nastavili predviđenim tokom. Također je napomenuo kako se rade posljednji metri magistralnog vodovoda koji će uvelike osigurati vodoopskrbu korisnika s našičkog područja.

Željko Kovačević, načelnik Općine Donja Motičina izjavio je kako je projekt Aglomeracije od izuzetne važnosti za Općinu i sve njene žitelje te se zahvalio Našičkom vodovodu, Gradu Našicama i Hrvatskim vodama što su prepoznali potrebe.

Pomoćnik voditelja EU projekta Aglomeracija Našice Damir Farkaš pojasnio je da će se kroz ovaj projekt osigurati racionalnije korištenje vode te će se riješiti gubitci u sustavu javne vodoopskrbe, a posebne zahvale Našičanima uputio je direktor tvrtke IND- EKO Željko Šmitran koji je iskazao domaćinski pristup svih žitelja prilikom izvođenja radova s naglaskom da tako dobro prihvaćeni nisu bili nigdje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 207.823.212,50 HRK, dok je vrijednost radova Aktivnosti 1 – Dogradnja vodnokomunalne infrastrukture u gradu Našicama iznosi 36.388.796,81 HRK.

Više iz kategorije

Cvijeće i svijeće za preminule

Ivona

Donacija vatrogasnih vozila DVD-u Zoljan i Vukojevci

Ivona

Najmlađi zapalili lampione

Ivona