nasice.hr
Vijesti

Nastavljaju se ulaganja u Markovac Našički – pri završetku i drugi pružni prijelaz

Grad Našice kontinuirano ulaže u sigurnost građana na cijelom svom području, a ove godine posebno se to odnosi na pružne prijelaze u Markovcu Našičkom, gdje je jedan takav završen početkom godine, a drugi je u procesu izgradnje. Danas je aktualne radove na križanju Radničke i Kolodvorske ulice u Markovcu Našičkom obišao gradonačelnik Krešimir Kašuba zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matijom Brkićem, predsjednikom Mjesnog odbora Markovac Našički Karlom Kanisom kao i predstavnici izvođača radova, tvrtke EUROISKOP d.o.o. iz Našica. Na tom će križanju početkom prosinca biti izgrađen nogostup te dva pješačka prijelaza preko pruge što će značajno doprinijeti rješavanju dugogodišnjeg problema sudionika u prometu, s posebnim naglaskom na pješake. Nastavak je to mnogih investicija na markovačkom području, zaključio je gradonačelnik Kašuba.

  • Ovo je jedna izuzetno važna investicija u Markovcu Našičkom koje je najveće prigradsko naselje Grada Našica, a ona je izravno vezana za prometnu sigurnost. Ovaj problem postoji već dugi niz godina i na njega je ukazivala vijećnica Gradskog vijeća Branka Baksakao i predsjednik MO Markovac Našički Karlo Kanis. Danas mogu sa zadovoljstvom reći kako je rješenje ovog problema pri kraju, odnosno upravo dovršavamo nogostup te dva pješačka prijelaza koja povezuju Radničku i Kolodvorsku ulicu. Valja naglasiti kako su sredstva u potpunosti osigurana iz gradskog proračuna, a ona iznose 59.846,90 EUR s PDV-om. Također, ova investicija je samo jedna od mnogih na markovačkom području, a izdvojit ću još postavljanje javne rasvjete u Ulici Franje Strapača te izgradnju pješačkog prijelaza preko pruge – veza Osječke ulice i Ulice J.J. Strossmayera. On je, za razliku od ovog u izgradnji, sufinanciran od strane MUP-a u iznosu od 60% kroz projekt Sanacije opasnih mjesta u cilju podizanja sigurnosti sudionika u prometu. – rekao je gradonačelnik.

Karlo Kanis, predsjednik Mjesnog odbora je potvrdio da se radi o važnoj investiciji u sigurnost prometa, ali prvenstveno pješaka, školaraca.

  • Prije svega bih se zahvalio Gradu Našicama i gradonačelniku Kašubi što su prepoznali potrebu ulaganja u ovaj pružni prijelaz koji će uvelike poboljšati sigurnost u prometu. Svi koji žive u Markovcu Našičkom znaju da je to problem koji je desetljećima prisutan jer ovdje djeca ne mogu doći do škole bez ulaska u opasnost i prekršaj. Realizacijom ovog projekta to će biti riješeno i mislim da će svi biti zadovoljni povećanjem prometne sigurnosti. – zaključio je predsjednik Kanis.

Stjepan Kovačević, predstavnik izvođača radova – EUROISKOP d.o.o. izjavio je kako trenutno rade na nogostupu u duljini od 141 metar te dva pješačka prijelaza kako bi se riješio višegodišnji problem u prometu, a dovršetak ovih radova predviđen je za idući mjesec.

Ulaže se i u društveni, kulturni i sportski život mještana Markovca Našičkog

Gradonačelnik Kašuba istaknuo je da osim u sigurnost, Grad Našice ulaže i u društveni, kulturni i sportski život mještana Markovca Našičkog.

  • Također smo u postupku uređenje imovinskopravnih odnosa vezanih za zgradu Slavonije IMK, a on se nalazi u završnici darivanja objekta Republike Hrvatske Gradu Našicama. Ondje će se izgraditi Centar za integracije i razvoj koji predstavlja mjesto provođenja multidisciplinarnih programa u području pružanja pomoći, edukacije i integracije osoba s posebnim potrebama ili osoba s umanjenim fizičkim i radnim sposobnostima. Znatna sredstva ulažemo i u NK „Željezničar” i ovim se putem mogu samo zahvaliti predsjedniku Komjetanu i njihovoj Upravi jer on okuplja veliki broj mladeži s ciljem odgoja u sportskom duhu. Istaknuo bih kako je DVD Markovac Našički ove godine proslavio 100. rođendan, a Grad Našice je pomogao obnovi njihovog doma i nastavit će s ulaganjima i u narednom periodu. Ovo je i prilika da se zahvalim svima koji rade na društvenom i kulturnom polju u Markovcu od SKUU-a „Franjo Strapač” preko Matice slovačke Markovac pa sve do mnogobrojnih udruga koja aktivno sudjeluju u radu lokalne zajednice. Također, Markovac je dio i naše turističke priče zahvaljujući Zoološkom vrtu koji je jedan od četiri u Hrvatskoj i predstavlja veliko bogatstvo turističke ponude Grada Našica. – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Više iz kategorije

Marljivom mladom Valentinu Čolak Grad Našice uručio laptop, vrijednu donaciju koja će mu pomoći u njegovom budućem radu

Marac

Gradonačelnik sa suradnicima obišao naselje Jelisavac

Ivona

Redovni obilasci mjesnih odbora na području Našica

Ivona