nasice.hr
Vijesti

Niti loše vrijeme nije pokvarilo dobro raspoloženje na trećoj suboti Adventa u Našicama

Advent u Našicama se, unatoč lošem vremenu, nastavio s jučerašnjom predstavom za one najmlađe, paljenjem treće adventske svijeće te nastupom KUD-a “Tamburica” Velimirovac i TS “Žitna polja”. Nije manjkalo niti bogate gastro ponude pa su tako posjetitelji mogli birati između domaćih specijaliteta, slastica kao i dobre kapljice.

Program Adventa u Našicama donio je još jednu dječju predstavu za sve mališane. Ježeva kućica predstava je temeljena na istoimenoj knjizi Branka Ćopića u izvedbi glumaca Kazališna družina „Smješko”. Ispred sjenice skupio se veliki broj djece s roditeljima te su uživali u ovoj predstavi koja je zapravo mjuzikl temeljen na glazbi koja je nastala prije 20-ak godina.

Upaljena je i 3. adventska svijeća ispred Župne crkve sv. Antuna Padovanskog, a molitvu je predvodio fra Mislav Lukačević. Organizator tradicionalnog paljenja svijeća je Udruga “DarNA” čiji se predsjednik Milan Papučić zahvalio svim okupljenima na velikom odazivu.

Program se nastavio nastupom dobro nam poznatog KUD-a “Tamburica” iz Velimirovca, a nakon njih posjetitelje je zabavljao tamburaški sastav “Žitna polja”.

Bila je ovo prilika da porazgovaramo s predsjednicom Organizacijskog odbora Adventa u Našicama Ines Resler koja nije skrivala zadovoljstvo odazivom i pozitivnim reakcijama posjetitelja, a najavila je i događanja idućeg vikenda.

“Ovo je treći vikend Adventa i jako smo zadovoljni velikim brojem posjetitelja. Unatoč lošem vremenu uspjeli smo održati predstavu “Ježeva kućica” na otvorenom kazališta “Smješko”. Drago nam je što su djeca usprkos ovakvom vremenu došla. Nakon predstave nastupio je KUD “Tamburica” Velimirovac, a nakon njih zabavljao nas je tamburaški sastav “Žitna polja”.

Ovaj se Advent razlikuje od onih prijašnjih godina pošto se odvija na ovom prekrasnom novouređenom trgu. Prema komentarima posjetitelja program je odličan jer smo napravili odmak od uobičajenog tako da za svakoga ima ponešto. Na samom božićnom sajmu ima jako puno izlagača, čak 22 s čime smo posebno sretni. U ponudi imamo 10 adventskih kućica s kojima su obrtnici i ugostitelji izuzetno zadovoljni. Tako su posjetitelji ovogodišnjeg Adventa prepoznali šaroliku ponudu ovih kućica – od sarme preko kuhanog gina do fritula tako da sve ovo skupa stvara jedan odličan dojam.

Sljedeći vikend, također, imamo nešto malo drugačiji program. Petak je više prilagođen mlađoj i urbanoj publici, dok u subotu nastupaju “Slavonske Lole” tako da će svatko moći pronaći nešto za sebe.” – izjavila je Ines Resler, predsjednica OO Advent u Našicama.

Više iz kategorije

Vrtićanci okitili jelke na glavnom gradskom trgu

Ivona

Tradicionalna procesija za Dan Grada

Marac

Završena „Promoprint ljetna teniska liga“

Ivona