nasice.hr
Vijesti

Nastavljaju se ulaganja u prigradsko naselje Jelisavac

Proporcionalna ulaganja u sva prigradska naselja se nastavljaju, pa i u Jelisavac, i udruge koje u njemu djeluju. Tako je danas gradonačelnik Krešimir Kašuba s pročelnicom Magdalenom Vidaković-Gelenčir posjetio prostore Nogometnog kluba „Vihor“ Jelisavac. Dobrodošlicu su im poželjeli predstavnici kluba na čelu s predsjednikom Denisom Balentićem. Posjetu se pridružila i gradska vijećnica Ljerka Ćorković ujedno i ravnateljica OŠ Ivana Brnjika Slovaka u Jelisavcu. Kroz razgovor istaknut je aktivan rad ovog sportskog kolektiva koji se nakon brojnih sportskih uspjeha, uspostavljanjem nove Uprave kluba, okrenuo infrastrukturnim ulaganjima. Izgrađen je novi krov na svlačionica, a u planu je promjena krova na cijelom objektu, unutrašnje uređenje prostorija, dogradanja ostave i još puno toga, u čemu im je podršku dao gradonačelnik.

  • „Nogometni klub „Vihor”, okuplja velik broj djece i jedna su od najaktivnijih sportskih kolektiva na našičkom području. Danas smo obišli radove na prostorijama kluba prema kojima dolazi do izražaja sinergija kluba, Grada Našica te lokalnih privrednika od kojih ću svakako izdvojiti NEXE d.d., naš najveći gospodarski subjekt. Oni su donacijom crijepa uvelike pripomogli obnovi prostorija. Ovim se putem zahvaljujem i predsjedniku „Vihora” Denisu Balentiću s kojim imamo izuzetno dobru suradnju, a koji je uvelike zaslužan za ulaganja u Klub. – rekao je gradonačelnik osvrnuvši se na naselje Jelisavac koje ima kompletnu infrastrukturu potrebnu za visoku kvalitetu života njegovih mještana, a pogotovo za život mladih obitelji.

-Prije svega bih zahvalio gradonačelniku Krešimiru Kašubi te njegovim suradnicima na današnjoj posjeti našem Nogometnom klubu koji ima, zaista, dugu i uspješnu tradiciju. Nakon sportskih uspjeha odlučili smo se na znatna ulaganja u infrastrukturu te bih se ovim putem zahvalio našim udrugama i svim firmama koju su pomogle u obnovi, a izdvojio bih NEXE d.d., Štefiček grupu, Pro-Lim d.o.o., Osječku pivovaru te, naravno, Grad Našice bez kojeg ovo ne bi bilo moguće ostvariti. NK „Vihor” ima četiri mlađe kategorije i seniorsku ekipu – radi se o velikom broju igrača i klub zahtijeva dosta truda te odricanja svih uključenih u njegov rad. – rekao je Denis Balentić i najavio brojne događaje te pozvao sve zainteresirane da prate njihov rad.

Gradit će se nogostupi, uredit most…

Gradonačelnik je ovom prilikom istaknuo i druge projekte na kojima se radi u Jelisavcu, tako će se u idućem razdoblju uložiti u obnovu mosta u Bistričkoj ulici koji će se financirati sredstvima Grada Našica, ove godine kreće i rekonstrukcija nogostupa uz Osnovnu školu Ivana Brnjika Slovaka, a pri završetku je izrada dokumentacije za sanaciju, odnosno izgradnju nogostupa od početku Ulice I. B. Slovaka pa do Ulice Jana Žiške. On će se raditi u etapama, jer se radi o velikoj investiciji, napomenuo je gradonačelnik.

  • Od radova u ovoj godini ću izdvojiti i one na mrtvačnici kao i redovita ulaganja u Dobrovoljno vatrogasno društvo, a riješili smo i projektnu dokumentaciju za ljetnu pozornicu. Trenutno se nalazimo u fazi utvrđivanja stanja mosta u Ulici Jana Žiška, odnosno vidjet ćemo hoćemo li ići u njegovu rekonstrukciju ili izgradnju novog. – izjavio je, između ostalog, gradonačelnik Kašuba.

Više iz kategorije

Pod pokroviteljstvom Grada Našica održana Večernja škola s poduzetnicima

Ivona

Proglašena prirodna nepogoda – suša – za područje Grada Našica

Ivona

Svijeće i cvijeće za blagdan Svih svetih

Ivona