nasice.hr
Vijesti

Ne nasilju nad ženama

Povjerenstvo o ravnopravnosti spolova na području Grada Našica u suradnji sa Savjetom mladih Grada Našica, Centrom za socijalnu skrb Našice, Srednjom školom Isidora Kršnjavog Našice i Policijskom postajom Našice organiziralo je obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama na kojem su sudjelovali učenici završnih razreda srednje škole. Obilježavanje je uključivalo tri kraća predavanja institucija suradnika u kojima su predavačice psihologinja i profesorica u Srednjoj školi Isidora Kršnjavog Ivana Habl Ivančić, predstavnica Policijske postaje Našice Josipa Kuzminski i predstavnica CZSS psihologinja Jasna Kolembus Oklobžija iznijele uzroke nasilja, načine borbe protiv nasilja, ali i međusobne potpore žrtvama nasilja.

Organizatorica, ispred Povjerenstva o ravnopravnosti spolova na području Grada Našica, Ivana Domnjak rekla je da je cilj ovog predavanja osvještavanje mladih o nasilnom ponašanju u suradnji sa stručnim institucijama našeg društva.

  • Htjeli smo zajedničkim snagama ukazati na povećanje nasilja u našem društvu, obiteljima i školama, te osvijestiti mlade da je osuđivanje nepoželjno i neprihvatljivo ponašanje. – rekla je Ivana te najavila nastavak sličnih aktivnosti. Zahvalila se Savjetu mladih Grada Našica na donaciji simboličnih majica dizajniranih sukladno obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Više iz kategorije

Premijer Andrej Plenković posjetio obnovljeni Dvorac Pejačević u Našicama

Ivona

Dodijeljene nagrade Grada Našica

Marac

Nastavak projekta Zaželi

Ivona