nasice.hr
Vijesti

Advent u Našicama

Brojni građani Našica, ali i posjetitelji sa šireg područja u dva su vikenda do sada održanog Adventa u Našicama posjetiti središnji gradski trg. Novouređeni prostor nikada no sada nije bio ukrašen sa više lampica, ali i kroz bogati program Adventa posjetiteljima ponudio raznolika događanja. Cilj organizatora, Grada Našica i Turističke zajednice Grada Našice, je ostvaren. Manifestacija je privukla brojne posjetitelje svih dobnih kategorija, od najmlađih do najstarijih članova zajednice, a njihova brojnost ukazuje da su uživali u bogatom programu i eno-gastro ponudi u organizaciji udruga, ugostitelja, ali i brojnih izvođača.

Adventski vijenac na trgu

Paljenje prve adventske svijeće tradicionalno je organizirala Udruga za kulturu življenja DarNa u suradnji sa Župom sv. Antuna Padovanskog. Molitvu je predvodio fra Vinko Brković, a u programu je prigodnim pjesmama nastupio zbor Snaga Duha. Prvu svijeću na adventskom vijencu upalio je gradonačelnik Krešimir Kašuba i zahvalio sugrađanima i svim gostima na tolikom odazivu “Adventu u Našicama”.

  • Paljenjem prve adventske svijeće počinje vrijeme Adventa, odnosno došašća u kojem se mnogobrojni vjernici pripremaju za najradosniji blagdan u godini, Božić. Doista vas je lijepo vidjeti u ovako velikom broju i sretan sam što ćemo zajedno na ovom našem Adventu u Našicama ispratiti 2022. godinu, koja je svima bila prilično teška i poželjeti si bolju i uspješniju 2023. godinu Ovo je šesta godina kako se u Našicama održava Advent i tradicionalno organizira paljenje adventskih svijeća, ali ove godine odlučili smo podići ljestvicu i zaista imamo bogat i raznovrsan program za sve dobne skupine, odnosno za svačiji ukus. Ovime želimo pokazati ‘duh’ Našica, ne samo mještanima, već i gostima koji ovdje dolaze iz raznih krajeva, pokazati im kako se družimo i veselimo – rekao je Kašuba i zahvalio svima koji su sudjelovali u stvaranju ovogodišnje ‘božićne čarolije’, prije svega volonterima i članovima udruga s područja grada.

Nakon nekoliko godina veliki adventski vijenac ponovno se vratio na glavni trg.

Program za sve generacije

U nastavku prve večeri koncert duhovne glazbe održao je Zvonimir Kalić i Band Noel, što je oduševilo Našičane i goste.

  • Ove godine imamo šaroliku gastronomsku ponudu i velik broj izlagača koji prodaju božićne ukrase, a program je bogat i nudi za svakoga po nešto. Pozivam i idućeg vikenda mještane i goste na Advent u Našicama, da u pravom smislu osjete čaroliju Božića koju ovdje tradicinalno njegujemo od 2016. godine – rekla nam je direktorica Turističke zajednice, Ines Resler, koja smatra da je našički Advent postao prepoznatljiva manifestacija koja u grad u zimskim mjesecima, itekako privlači velik broj posjetitelja iz cijele županije, pa i šire.

Više iz kategorije

Proglašena prirodna nepogoda – suša – za područje Grada Našica

Ivona

Čestitka povodom Dana vatrogasaca

Ivona

Sve je spremno za Dane slavonske šume

Ivona