nasice.hr
Vijesti

OŽB Našice obilježila blagdana sv. Luke

Dana 18. listopada 2021. u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Našicama svečano je proslavljen blagdan sv. Luke evanđeliste, zaštitnika liječnika i medicinskog osoblja.

Slavlje je počelo krunicom u 18.00 sati, a nastavilo se svetom misom koju je predvodio gvardijan i župnik franjevačkog samostana u Našicama fra Petar Cvekan, za sve živuće i pokojne liječnike i medicinske sestre. Fra Petar je istaknuo sv. Luku kao liječnika, pisca i slikara, ali i onoga koji nije ostavio sv. Pavla kada je bio u teškoći. Dao je primjer kako liječnici i danas, svojim radom slijede primjer sv. Luke te svojim znanjem, sposobnostima i zalaganjem služe bolesnima. Svoj nagovor završio je molitvom za svog liječnika i svoju medicinsku sestru.

Nakon mise, u samostanskoj blagovaonici, upriličen je prigodni domjenak gdje je prisutnima čestitao blagdan gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba i ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Hrvoje Šimić. Član Franjevačkog svjetovnog reda liječnik kirurg, Mikan Cerovčec uručio je Povelju za dugogodišnji aktivni doprinos u radu Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, osnivanje Podružnice u Našicama kao i njegovanje tradicije HKLD umirovljenom liječniku pulmologu, Slavku Žagaru. Doktor Žagar zahvalio se na uručenoj mu Povelji te se prisjetio rođenja ideje kao i osnutka podružnice HKLD u Našicama.

Ravnatelj Opće županijske bolnice Našice
Hrvoje Šimić

Više iz kategorije

Obavijest građanima o praćenju kvalitete zraka

Ivona

I licitari u centru Grada obilježili Antunovo

Marac

Svjetska utrka Backyard Ultra po drugi puta održana u Našicama

Ivona