nasice.hr
Vijesti

Pametni stol pomoći će u edukaciji i odgoju vrtićanaca

U prostorima Područnog vrtića u Jelisavcu održana je svečana primopredaja pametnog stola. Ovo vrijedno tehnološko sredstvo dalo je na trajno korištenje Vijeće slovačke nacionalne manjine Osječko – baranjske županije.

Jedan on najkvalitetnijih na tržištu

Netom prije primopredaje održana je edukacija za sve zaposlene područnog vrtića na temu korištenja pametnog stola, čije su mogućnosti nebrojene. Bežični ekran tako nudi mogućnost edukacije, zabave, i mnogo toga. Pomaže djeci u razvijanju mnogih vještina i intelektualnih sposobnosti. Njegova je vrijednost 42 000 kuna, veličine ekrana 75 inča i jedan od trenutno najkvalitetnijih na tržištu.

U ime Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko – baranjske županije primopredaji je nazočila predsjednica Ana Kanđera, koja je ujedno nazočne pozdravile u ime župana Ivana Anušića, kao i u ime predsjednika Savjeta za nacionalne manjine Osječko – baranjske županije.

„U ovoj godini naše je Vijeće dobilo jednokratno povećanje financijskih sredstava koja smo odlučili iskoristiti za kupnju interaktivnog ekrana. Današnja djeca idu u korak sa tehnologijom i puno vremena provode na računalima i pametnim telefonima, konkretno na internetu. Smatram da mi odrasli trebamo dati smjernice kako koristiti tehnologiju na zabavan način, da ne bi došli u kontakt sa neprimjerenim sadržajem. Ovaj interaktivan ekran pomaže djeci u razvijanju mnogih vještina i intelektualnih sposobnosti.” – rekla je prilikom obraćanja Ana Kanđera.

U korak sa novim tehnologijama

Prigodne poklone i zahvalnice Ani Kanđeri predali su vrtićanci zajedno sa ravnateljicom Snježanom Kanđerom.

„Danas je jedan poseban dan kada je Vijeće slovačke manjine OBŽ ustupilo na korištenje pametan stol jelisavačkom vrtiću. Zahvaljujući novim tehnologijama, s kojima moramo ići u korak, poboljšavamo uvjete života i rada predškolarcima. Naša će djeca pomoću ovog pametnog stola doći do niza korisnog sadržaja pošto im je na ovaj način omogućeno interaktivno učenje. Raduje me što se jedan ovakav pametni stol nalazi kod nas. Još jednom se zahvaljujem Osječko – baranjskoj županiji te Vijeću slovačke nacionalne manjine OBŽ kao i našem osnivaču – Gradu Našicama na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Kašubom. Također bih napomenula odličnu suradnju s Gradom i nadam se da će se ona u jednakoj mjeri nastaviti.” – izjavila je Snježana Kanđera, ravnateljica Dječjeg vrtića „Zvončić” Našice.

Podsjetimo, Dječji vrtić „Zvončić” Našice, područni vrtić Jelisavac sa radom je počeo 7. listopada prošle godine. Naime, djeca iz Jelisavca, Lile i Lađanske koji pohađaju predškolski program više ne moraju dolaziti u našički matični vrtić.

Grad Našice kontinuirano ulaže u vrtić

Vrijednost ovog pametnog stola, ali i dugogodišnje ulaganje u vrtiće na području Našica istaknuo je gradonačelnik Krešimir Kašuba naglasivši pozitivan trend povećanja broja vrtićanaca.

„Ove godine bilježimo povećanje od 8% kod upisivanja vrtićanaca na području grada Našica, što nas izuzetno veseli. Istaknuo bih i dugogodišnja ulaganja u Dječji vrtić „Zvončić” koji je energetski obnovljen, uređena je njegova unutrašnjost, vanjsko igralište, didaktičke igračke kao i sam prilaz vrtiću. Jedna od izuzetno vrijednih donacija svakako je i izgradnja upravo ovog vrtića u kojem se nalazimo. Izuzetno sam ponosan što je u punoj funkciji i što je popunjen. Ove godine pod istim smo uvjetima omogućili upis sve djece s područja Našica sufinanciranjem mjesečnog boravka. Ulažemo i u same djelatnike i njihove plaće, a taj trend ćemo nastaviti.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je istaknu i plan izgradnje vrtića u Markovcu Našičkom. Gradonačelnik je zahvalio županu Osječko – baranjske županije Ivanu Anušiću koji također prepoznaje i ulaže u Našičke mališane.

Više iz kategorije

U našičkoj bolnici darivana prva rođena beba u 2024. godini i prva rođena beba s područja grada Našica u 2024. godini

Ivona

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Marac

Grad Našice omogućuje građanima plaćanje računa bez troškova naknade

Ivona