nasice.hr
Vijesti

Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Dan državnosti Republike Hrvatske svečano je obilježen u Našicama prigodnim programom Našičkih mažoretkinja Dora i Gradske glazbe Našice, nakon čega je slijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomen-obilježja „Uskrsla Hrvatska“. Počast svim stradalim hrvatskih braniteljima odali su gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba te predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar, zatim zastupnici prvog saziva Hrvatskog sabora Ivica Čeme i Miroslav Čiček, saborska zastupnica Vesna Vučemilović, županijski vijećnik Vanja Prošić kao i vijećnica Gradskog vijeća Grada Našica Silva Miškulin te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba čestitao je okupljenima Dan državnost naglasivši važnost svih hrvatskih branitelja.

  • Čestitam vam Dan državnosti, dan kada je konstituiran prvi višestranački Sabor, dan kada je bilo potrebno biti hrabar i kada su zacrtani temelji suverene i neovisne Republike Hrvatske. Drago mi je da danas možemo pozdraviti one koji su bili u prvom sazivu, a to su Ivica Čeme te Miroslav Čiček i danas pokojni Vinko Buljankoji su predstavljali naš kraj. Uvijek volim naglasiti kako smo ponosni na sve udruge proistekle iz Domovinskog rata, njih 8, a koje djeluju na našičkom području. Sinoć sam prisustvovao izvještajnoj skupštini HVIDR-e Našice na kojoj je predsjednik Ranogajec istaknuo kako je Sabor tada donio odluku u kojem će smjeru ići Republika Hrvatska, a hrvatski branitelji su to ostvarili. Oni su tu zadaću proveli na najteži način kako bismo mi danas živjeli u slobodnoj nam Hrvatskoj – dali su ono najvrijednije što su imali, a to su vlastiti životi kao i zdravlje. Danas RH ima svoje strateške ciljeve – demografsku obnovu te gospodarski razvoj i njih ne bi bilo da branitelji nisu odnijeli pobjedu. Svi ti ciljevi su prenešeni i na Našice gdje sustavno radimo na tome i stvaramo ovaj grad boljim mjestom za našu djecu. – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

Obilježavanje je završeno prigodnom molitvom ispred „Uskrsle Hrvatske“ i svetom misom u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Našicama.

Više iz kategorije

Završna konferencija projekta „Zaželi, uključi se, ostvari se – važna si! – faza III“

Ivona

Sve je spremno za Dane slavonske šume

Ivona

Održan Međunarodni dan mladih u organizaciji Gradskog savjeta mladih Grada Našica

admin