nasice.hr
Vijesti

Posjet Makedoniji kao znak podrške njihovoj zajednici u Našicama

Gradonačelnik Grada Našica nalazi se na službenom putu u Makedoniji, gdje je prisustvovao promociji knjige “Makedonija tako daleko i tako blizu” autora Dragoljuba Siljanoskog, građanina Grada Našica, a ujedno i člana MKD “Braća Miladinov” iz Osijeka. Knjiga je nastala kao kruna filatelističkih izložbi u proteklih 7 godina održanih u Našicama, Osijeku, Belišću, Đakovu, Zagrebu, Puli, Rijeci, Splitu, Zadru i Skoplju. „Ideja da se obična poštanska karta sa slikom nekoć vrlo čest, a danas vrlo rijedak medij za prenošenje pisanih poruka, stavi u funkciju zbližavanja dvaju naroda posve je originalna.“ – stoji u osvrtu mr.sc. Branka Kranjčeva, prof. u miru.

Promociji knjige bili su prisutni i predstavnik Udruge Makedonaca u RH Boris Trajanovski te ravnatelj Agencije za iseljeništvo Slobodan Bliznakovski, ujedno i predstavnik Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji, kojeg je našički gradonačelnik posjetio. Sastanku u prostorijama Agencije za iseljeništvo prisustvovali su i članovi MKD “Braća Miladinovci” iz Osijeka, gdje su prigodno razmijenjeni i pokloni sa obilježjima dvaju država u znak dobre suradnje.

– Izuzetno sam ponosan što je Grad Našice sufinancirao tiskanje ove knjige koja na jasan način prikazuje povezanost hrvatskog i makedonskog naroda. Moj službeni posjet Makedoniji prilika je za razgovor o budućoj, još boljoj suradnji, kao i o radu i razvoju makedonske zajednice u našem gradu. – poručio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Više iz kategorije

U Markovcu Našičkom obilježena 30. obljetnica prognaničke škole

Marac

Treći AVD uređaj u Našicama postavljen u zgradi Gradske uprave

Ivona

Međunarodni dan bijelog štapa prigodno obilježen u Našicama

Ivona