nasice.hr
Vijesti

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska, na Trgu dr. Franje Tuđmana, odana je počast svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu.

Vijence su položili isvijeće zapalili gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, saborska zastupnica Vesna Vučemilović, vijećnici Gradskog vijeća Grada Našica, županijski vijećnik Osječko – baranjske županije Vanja Prošić, predsjednica Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko – baranjske županije Ana Kanđera Legčević, predsjednica Gradskog savjeta mladih Grada Našica Ines Resler, predstavnici političkih stranaka, članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i predstavnici JVP-a i DVD-a Našice.

Cilj je brinuti se o kvaliteti života hrvatskih branitelja

Minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, a sve nazočne prigodnim riječima pozdravio je gradonačelnik Krešimir Kašuba. Minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, a sve nazočne prigodnim riječima pozdravio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

  • Na današnji dan 5. kolovoza obilježavamo 28. obljetnicu vojno – redarstvene operacije “Oluja”. Dan je to kada je 138 800 hrvatskih branitelja s 31 pozicije krenulo u proboj na frontu dugačkoj 670 kilometara. 239 hrvatskih branitelja je u toj akciji, koja je trajala 84 sata, poginulo. „Oluja” je proglašena najboljom akcijom Domovinskog rata, a jedna je i od poznatijih na svjetskoj razini. Danas je dan kada smo svi zajedno dužni promicati istinu o Domovinskom ratu i dan kada posebno moramo odati počast i zahvaliti se hrvatskim braniteljima. Stoga se posebno zahvaljujem braniteljima s našičkog područja koji su dali živote, ali i zdravlje za Republiku Hrvatsku.Velika je čast da na području Našica djeluje osam udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje aktivno rade. Ja sam svjedok tome jer redovno obilazim njihove skupštine kao i njihova događanja, a njihov je glavni zadatak u ovo mirnodopsko vrijeme promicati istinu o Domovinskom ratu. Napomenut ću kako smo jučer otvorili tradicionalni Šaranski kup hrvatskih branitelja na kojem se natječu branitelji iz cijele Republike Hrvatske. Bit će ovdje tri dana i u razgovoru s njima složili smo se kako osim promicanja istine o Domovinskom ratu dužni smo brinuti se i o kvaliteti života hrvatskih branitelja. Istaknut ću kako mi to i radimo, a nastavit ćemo raditi koliko god budemo mogli. – izjavio je gradonačelnik Kašuba zahvalivši svima koji su odali počast te je čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, u crkvi sv. Antuna Padovanskog održana je sveta misa za Domovinu koju je predvodio fra Vinko Brković.

IZVOR: TV NAŠICE

Više iz kategorije

Dan otvorenih vrata povodom Međunarodnog dana žena

Ivona

Našice će težiti povećanju kvalitete života svih mještana – radionica izrade Razvojne strategije Grada Našica

Ivona

U sklopu obilježavanja 21. rujna – Dana pobjede održane 2. Sportske igre branitelja u Breziku Našičkom

Ivona