nasice.hr
Vijesti

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska, na Trgu dr. Franje Tuđmana, odana je počast svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu.

Vijence su položili isvijeće zapalili gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, saborska zastupnica Vesna Vučemilović, vijećnici Gradskog vijeća Grada Našica, županijski vijećnik Osječko – baranjske županije Vanja Prošić, predsjednica Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko – baranjske županije Ana Kanđera Legčević, predsjednica Gradskog savjeta mladih Grada Našica Ines Resler, predstavnici političkih stranaka, članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i predstavnici JVP-a i DVD-a Našice.

Cilj je brinuti se o kvaliteti života hrvatskih branitelja

Minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, a sve nazočne prigodnim riječima pozdravio je gradonačelnik Krešimir Kašuba. Minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, a sve nazočne prigodnim riječima pozdravio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

  • Na današnji dan 5. kolovoza obilježavamo 28. obljetnicu vojno – redarstvene operacije “Oluja”. Dan je to kada je 138 800 hrvatskih branitelja s 31 pozicije krenulo u proboj na frontu dugačkoj 670 kilometara. 239 hrvatskih branitelja je u toj akciji, koja je trajala 84 sata, poginulo. „Oluja” je proglašena najboljom akcijom Domovinskog rata, a jedna je i od poznatijih na svjetskoj razini. Danas je dan kada smo svi zajedno dužni promicati istinu o Domovinskom ratu i dan kada posebno moramo odati počast i zahvaliti se hrvatskim braniteljima. Stoga se posebno zahvaljujem braniteljima s našičkog područja koji su dali živote, ali i zdravlje za Republiku Hrvatsku.Velika je čast da na području Našica djeluje osam udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje aktivno rade. Ja sam svjedok tome jer redovno obilazim njihove skupštine kao i njihova događanja, a njihov je glavni zadatak u ovo mirnodopsko vrijeme promicati istinu o Domovinskom ratu. Napomenut ću kako smo jučer otvorili tradicionalni Šaranski kup hrvatskih branitelja na kojem se natječu branitelji iz cijele Republike Hrvatske. Bit će ovdje tri dana i u razgovoru s njima složili smo se kako osim promicanja istine o Domovinskom ratu dužni smo brinuti se i o kvaliteti života hrvatskih branitelja. Istaknut ću kako mi to i radimo, a nastavit ćemo raditi koliko god budemo mogli. – izjavio je gradonačelnik Kašuba zahvalivši svima koji su odali počast te je čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, u crkvi sv. Antuna Padovanskog održana je sveta misa za Domovinu koju je predvodio fra Vinko Brković.

IZVOR: TV NAŠICE

Više iz kategorije

Novo vozilo otvara mogućnost za dodatne usluge komunalnog poduzeća Našički park d.o.o.

Marac

ODRŽANA 6. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA NAŠICA

Marac

Čestitka gradonačelnika povodom Međunarodnog dana mladih

Ivona