nasice.hr
Vijesti

Održan tradicionalni gradonačelnikov prijem predstavnika vjerskih zajednica

Gradonačelnik Krešimir Kašuba danas je upriličio tradicionalni svečani prijem predstavnika vjerskih zajednica koje djeluju na području grada Našica. Njemu su ispred vjerskih zajednica prisustvovali župnik i gvardijan Župe sv. Antuna Padovanskog Našice fra Tomislav Faletar i župni vikar Vinko Brković, župnik Župe Gospe Fatimske Velimirovac Perica Matanović, zatim župnik Župe sv. Marka evanđeliste Markovac Patrik Alatić te Zdravko Kleščik, pastor Evanđeoske pentekostne Crkve. Kroz opušteni razgovor složili su se oko istoga, da je važno ulagati u ljude i njihovu duhovnosti. Također, svi predstavnici su se zahvalili na odličnoj suradnji s Gradom.

Vjerske zajednice u Našicama djeluju u jednom zajedničkom duhu pomažući našim građanima

Gradonačelnik je poslušao planove svake zajednice za ovu godinu, a aktivnosti za realizaciju nekih već su u provedbi.

  • Danas smo upriličili tradicionalni prijem vjerskih zajednica i posebno mi je drago što održavamo ovu tradiciju. Treba svakako naglasiti kako je Grad Našice nedjeljiva cjelina sa svojim vjerskim zajednicama, a naglasit ću i kako franjevci dolaze u Našice već u drugoj polovini 13. stoljeća. Istaknut ću i izvrsnu suradnju s našim župnicima koji sudjeluju u nizu događanja na području Grada. – izjavio je, između ostalog, gradonačelnik Kašuba.

Župnik i gvardijan Župe sv. Antuna Padovanskog Našice fra Tomislav Faletar nada se nastavku izuzetno dobre suradnje svih vjerskih zajednica i Grada.

  • Prije svega bih se zahvalio gradonačelniku Kašubi što nas je pozvao na tradicionalni susret s vjerskim zajednicama te bih poželio sve najbolje u ovoj godini kao i nastavak dobre suradnje zajednica s Gradom. Također, vidim veliku povezanost franjevaca sa svim društveni događanjima na našičkom području u kojima je poželjna naša prisutnost, a koja okupljaju veliki broj ljudi. – zaključio je fra Faletar te se zahvalio i svim ljudima dobre volje koji ih podržavaju u radu.
Grad pomaže i novčano vjerske zajednice, sukladno mogućnostima

I pastor Evanđeoske pentekostne crkve Našice Zdravko Klešćik je zadovoljan dugogodišnjom suradnjom zajednica i Grada.

  • Ovakvi prijemi su jako dobra stvar jer oni pokazuju kako uvažavamo i blagosiljamo jedni druge. Suradnja s Gradom je oduvijek dobra, rekao bih i odlična. Tako naša zajednica uvijek poziva čelne ljude Grada na obilježavanje nama značajnih datuma, a oni se uvijek odazovu te nam, također, pomažu i novčano kada je taj vid pomoći potreban. – rekao je pastor Klešćik te se zahvalio na zajedništvu između vjerskih zajednica i Grada Našica.

Više iz kategorije

Čestitka povodom Svjetskog dana učitelja i odgajatelja

Ivona

Drugi dan Božićnog sajma uz vrtićance

Ivona

25. Memorijalni stolnoteniski turnir Zlatko Repinc – Cerin

Ivona