nasice.hr
Vijesti

Održana 3. sjednica Dječjeg gradskog vijeća

U Gradskoj vijećnici održana je 3. sjednica Dječjeg gradskog vijeća, na kojoj su sve točke dnevnog reda jednoglasno prihvaćene. Dječje vijeće Grada Našica ima 17 članova, a na današnjoj sjednici bilo ih je prisutno 12. Domaćin sjednice bio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

Aktivan mandat malih vijećnika

Sjednicu je predvodila voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Tanja Kozina, koje je okupljene upoznala sa točkama dnevnog reda, ali i aktivnostima Vijeća. Mali vijećnici i vijećnice u prethodnom su razdoblju sudjelovali na 16. susretu Dječjih vijeća Hrvatske koji je održan online. Djeca su dobila priliku razgovarati sa europskim parlamentarcima te im postaviti pitanja. Vijećnici su sudjelovali i humanitarno, prikupili su i predali donacije udruzi Farmica. Pod točkom razno, gradski vijećnici predstavili su se gradonačelniku Krešimiru Kašubi, te iznijeli sve pohvale za uređenje grada i sportskih terena u parku.

„Puno nam znači mišljenje, ali i primjedbe djece i mladih grada Našica. Iz ove je sjednice vidljivo da je malo primjedbi, a djeca su iznijela samo zadovoljstvo života u Našicama. U svoja 4 mjeseca mandata, ovo je treće događanje sa djecom. Do sada smo realizirali „Doručak sa gradonačelnikom”, posjetu članova Društva naša djeca i Dječjeg foruma za vrijeme Dječjeg tjedna, i danas sjednicu Dječjeg vijeća. Njihovo uključivanje u naš rad je vrlo važno, a važno je i to što su generalno zadovoljni funkcioniranjem i uređenjem grada, posebice brojem igrališta.” – rekao je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba. Poručio im je da je izuzetno važno baviti se sportom, živjeti zdravim načinom života, ali još je važnije svakodnevno učenje. „Učite i onda vam je samo nebo granica.” – naglasio je. Gradonačelnik je vijećnicima podijelio prigodne majice Grada Našica, koje će, uvjeren je svi s ponosom nositi.

Dječji gradonačelnik zaključio da je Našice grad po mjeri svakog djeteta

Podsjetimo krajem prošče godine, za novog dječjeg gradonačelnika izabran je Mislav Hvizdak, a za zamjenika gradonačelnika Niko Devald. Mislav, učenik 7. razreda Osnovne škole Dore Pejačević, odlično se snašao u novoj i važnoj ulozi. Tako je već otvorio izložbu dječjih radova povodom obilježavanja Dana grada Našica, a prilikom obilježavanje 30. obljetnice Dana pobjede sudjelovao je u protokolu odavanja počasti poginulim braniteljima, zapalivši svijeću ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska.

„Kako smo čuli na ovoj sjednici, meni i ostalim vijećnicima najviše se sviđa novouređeni trg, obnavljanje dvoraca te novi sportski tereni u velikom parku. Također se slažem s odlukom većine da u gradu ne treba ništa mijenjati.” – izjavio je Mislav Hvizdak, dječji gradonačelnik Grada Našica.

Obećao pronaći rješenja za sve dječje probleme

Dječji gradonačelnik Mislav Hvizdak, po izboru, u studenom 2020. godine rekao je kako mu je drago što su vijećnici glasali za njega. U svom mandatu, obećao je poslušati prijedloge djece i sve njihove probleme s ciljem pronalaska rješenja.

Više iz kategorije

ODRŽANA 6. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA NAŠICA

Marac

Treći AVD uređaj u Našicama postavljen u zgradi Gradske uprave

Ivona

4. sjednica Vijeća Mjesnog odbora

Ivona