nasice.hr
Vijesti

Održana 76. redovna skupština DVD Zoljan

Na redovnoj izvještajnoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zoljan iznesena su izvješća za 2021. godinu koja govore o njihovoj aktivnosti, bez obzira što je prošla godina bila i dalje u znaku pandemije. Vatrogasci su uređivali vlastite prostorije, educirali se i nažalost intervenirali i to u svom mjestu, prilikom prošlogodišnjih poplava.

Uz domaćine skupštini su nazočili gradonačelnik Krešimir Kašuba, počasni član DVD-a Ivica Čeme, pročelnik Grada Našica Franjo Vladika, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Našica Vlatko Gašić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Našice Danijel Matković, predsjednik Vatrogasnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Našice Hrvoje Žiha, predsjednik mjesnog odbora Zoljan Josip Šimac, drugi ugledni gosti i prijateljska društva. Posebno se među pozdravima istaknuo i najstariji član društva Branko Gull koji je vatrogastvo došao 1965. godine.

Izuzetno aktivna prošla godina

Bez obzira na pandemiju članovi DVD-a Zoljan bili su izuzetno aktivni, odradili su izbornu skupštinu, uređivali prostorije, dobili novo vozilo, jedno staro prodali, nabavili prijeko potrebnu opremu i nažalost intervenirali prilikom nezapamćenih poplava. Iako nisu išli na natjecanja radili su sa djecom, a to se vidi i po njihovoj brojnosti, jer u društvo su aktivna 82 člana. Prošlu je godinu obilježila i 75. obljetnica utemeljenja koja je, potvrdili su svi gosti, bila organizirana na zavidnom nivou.

„Prošlu godinu je obilježila poplava gdje smo imali puno intervencija, ali najviše od svega treba istaknuti obilježavanje 75. obljetnice u ovakvim uvjetima pandemije. Bez obzira na to okupili smo 22 društva, preko 180 gostiju i to na jednom visokom nivou. Sa time se ponosim, kao i sa svim članovima i članicama društva. Održali smo i mimohod svih članova, prvi takve vrste u selu. Opremili smo sve, nabavili novo kombi vozilo u suradnji sa Gradom, prodali smo naše staro prijateljskom društvu, radilo se maksimalno, jedino što je nedostajalo su natjecanja. Nadamo se ovoj godini itekako boljoj situaciji. U prvom redu tu vidim najavu gradonačelnika za dogradnjom naših prostora, jer mi nažalost još nemamo vodu, ni sanitarni čvor. On je prepoznao ovaj naš apel i obećao, u naredne tri godine, odnosno u njegovom mandatu, etapno obnavljanje naših prostora. Ove se godine radi dokumentacija, pa očekujem da će do 2024. godine sve biti gotovo.” – rekao je Željko Ptiček koji već 12. godina obnaša dužnost predsjednika ovog društva.

U ovoj godini započinje sanacija doma DVD-a

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je zajedništvo ovog društva koje je sve točke dnevnog reda usvojilo jednoglasno. Pohvalio je gradonačelnik i njihov rad u smislu okupljanja djece i mladih što je cilj i samog Grada.

„Ova godina je bila izuzetno aktivna, pomagali ste drugim udrugama, obilježili važne obljetnice i družili se, što je vrlo važno uz ono temeljno za što ste osnovani. Istaknut ću i prošlogodišnje poplave kada sam bilo, ja osobno, izuzetno ponosan na vas. Nama treba, vodstvu Grada, ali i svim sugrađankama i sugrađanima taj osjećaj sigurnosti koji ste nam tad dali, ali dajete i svakoga dana. Zajedničkim snagama smo krenuli u sanaciju oštećenih obitelji, ali obnovili smo i vašu crkvu. Osvrnut ću se i na financijsko izvješće i planove, i dodati da je uz sve navedeno tu još dodatnih 70 000 kuna koje će u ovom proračunskom razdoblju biti pribrojano navedenom iznosu, jer radi se o dogradnji DVD doma, koja će ići etapno. Ova godina za proračun Grada je godina stabilizacije, no jedino što smo povećavali su izdatci za udruge i vatrogastvo.” – rekao je gradonačelnik i poželio uspješan rad, što više natjecanja i što veći broj djece i mladih u društvu.

Rad vatrogasaca izuzetno cijenjen

Rad članova DVD-a Zoljan pohvalio je i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Našica Vlatko Gašić istaknuvši izuzetno dobru suradnju vatrogasaca sa Gradom Našicama.

„Posebno bi pohvalio organizaciju 75. godišnjice DVD Zoljan koja je bila iznad svih očekivanja. Nadovezao bi se na gradonačelnika koji je istaknuo da je ponosan što ima ovakvo dobro vatrogastvo na području grada Našica i Vatrogasne zajednice, jer 19. srpnja je nepogoda koju smo, smatramo mi vatrogasci, na vrhunski način odradili. Uz to vi ste nakon prvotnih intervencija sanirali bunare i podrume, i nastavili pomogati najugroženijoj obitelji.” – rekao je Gašić.

Okupljenima se obratio i počasni član DVD-a Ivica Čeme pohvalivši rad društva u prošloj godini.

„Ponosan sam na vaš rad, bez obzira na veliku obljetnicu bili ste racionalni, a svejedno to organizirali na visokom nivou. Pohvalu upućujem i vodstvu, vjerujem da ćete u narednom razdoblju, odnosno još dugo dugo godina, voditi ovo vatrogasno društvo Zoljan.” – rekao je Čeme i istaknuo da vjeruje da će se svi zacrtani ciljevi u ovoj godini i ostvariti.

Pohvale na rad i suradnju uputio je i predsjednik mjesnog odbora Zoljan Josip Šimac

„Zahvala vama vatrogascima što ste prvi stali u obranu od velike poplave našeg sela. Hvala gradonačelniku koji je prepoznao i pokrenuo naše projekte što se tiče mjesnog odbora Zoljan.” – rekao je Šimac uz želje za što manjim brojem intervencija.

U svečanom dijelu skupštine dodijeljene su spomenice za dugogodišnje djelovanje, one za 10 i 20 godina rada.

Više iz kategorije

Obavijest- štete od poplave na Našičkom području

Marac

30. obljetnica Udruge vukovarskih veterana Našice i 32. obljetnica odlaska dragovoljaca s našičkog područja u obranu grada Vukovara

Ivona

Prezentiran strateški razvojni dokument Grada Našica do 2030. godine

Ivona