nasice.hr
Vijesti

U sklopu obilježavanja 21. rujna – Dana pobjede održane 2. Sportske igre branitelja u Breziku Našičkom

U organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica – Našice u Breziku Našičkom održane su 2. Sportske igre branitelja. Dio je to programa obilježavanja 21. rujna – Dana pobjede koji se nastavlja u srijedu u centru Našica.

Obilježavanje u Breziku započelo je paljenjem svijeća i polaganjem vijenca na mjesnom groblju u ispred Križa poginulim hrvatskim braniteljima, gdje je posebna počast odana Željku Baričeviću. Zatim je slijedilo otvorenje 2. Sportskih igara branitelja na igralištu NK “Brezik” gdje su se natjecali članovi brojnih braniteljskih udruga s područja Našica, Podgorača, Orahovice i bliže okolice.

Dobrodošlicu okupljenima poželio je gradonačelnik Krešimir Kašuba koji im je zahvalio na žrtvi danoj za Hrvatsku.

  • Prošle godine smo za 30. obljetnicu Dana pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dana hrvatskih branitelja Grada Našica organizirali 1. Sportske igre branitelja Grada Našica i želja nam je bila da one postanu tradicionalne. Danas smo otvorili 2. izdanje ovih igara i, što je najvažnije, prisjetili smo se onih branitelja koji su dali ono najvrjednije, a to su vlastiti životi. – rekao je Kašuba te je nadodao kako poseban naglasak treba staviti na njihovo zajedništvo, odnosno na kvalitetu života hrvatskih branitelja kojemu ovo druženje uvelike koristi.

Cilj ovih igara je zadržati zajednički duh hrvatskih branitelja i prisjetiti se na stvaranje današnje Hrvatske, naglasio je ispred organizatora Davor Solić predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica – Našice, a okupljene je pozdravio i pomoćnik pročelnika za hrvatske branitelje OBŽ Boris Abičić u ime župana Ivana Anušića.

Izvor: TV Našice

Više iz kategorije

Gregerova vila bit će nova stalna adresa našičke knjižnice

Marac

Otvoreni 22. Dani slavonske šume

Ivona

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Ivona